Middelharnis t- Stichting Kinderboerderij Middelharnis heeft een schommel aangeschaft van het geld dat ze vorig jaar ontvingen van de organisatie van de Tulpenwandeltocht. Dit is het begin van de grote speeltuin die gerealiseerd wordt op het terrein Hernesseroord. Lees hieronder verder.

Ieder jaar vindt er op Goeree-Overflakkee de Tulpenwandeltocht plaats. Dit is een wandeltocht die door de polders en over de dijken rond Middelharnis gaat. De opbrengst van de sponsoring en het inschrijfgeld van deze tocht gaat ieder jaar naar goede doelen op Goeree-Overflakkee. In 2016 behoorde Stichting Kinderboerderij Middelharnis tot één van de goede doelen. Deze stichting ontving vorig jaar een cheque ter waarde van €1.500,- .

De schommel is een succes
“Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en zijn de plannen voor de nieuw te realiseren speeltuin op Hernesseroord concreet”, vertelt Annebet Houtsmuller van Stichting Kinderboerderij Middelharnis. “We hebben nog veel geld nodig om de speeltuin te realiseren die we voor ogen hebben, maar daar wordt hard aan gewerkt. Dat heeft tijd nodig. Om toch alvast iets aan de kinderen van Goeree-Overflakkee te kunnen bieden, hebben we inmiddels een aantal speeltoestellen geplaatst. Van de cheque die we van de organisatie van de Tulpenwandeltocht gekregen hebben, hebben we een mooie schommel aangeschaft. De schommel staat inmiddels al een paar weken voor het terras van onze Brasserie Dok16 en er wordt al elke dag veel van genoten. Het is echt een succes! Ik wil de organisatie van de Tulpenwandeltocht dan ook nogmaals hartelijk bedanken voor dit mooie gebaar.”

Nieuwe grote speeltuin Hernesseroord
Tussen de kinderboerderij en Brasserie Dok16 op Hernesseroord komt een speeltuin die niet alleen uitnodigt tot spelen, maar ook tot ontmoeten en leren. Ook Stichting We GO Together heeft dit initiatief omarmd en de speeltuin gekozen als goed doel tijdens de GO Color, die plaatsvindt op zaterdag 26 augustus 2017.