8 juli 2017, Sommelsdijk - De AED die onlangs door de organisatie van de Tulpenwandeltocht is geschonken aan het Rode Kruis afdeling Goeree-Overflakkee, is op zaterdag 8 juli door het bestuur en vrijwilligers officieel in ontvangst genomen. De AED is geplaatst aan de buitenwand van het Rode Kruis gebouw aan de Marnix Gijsenstraat 7 in Sommelsdijk. Lees hieronder verder.

24 uur beschikbaar in geval van nood De AED is een noodzakelijke toevoeging op de andere reeds aanwezige AED’s in Sommelsdijk. In de buurt van de Marnix Gijsenstraat zijn AED’s te vinden bij de apotheek en de Rabobank, maar deze zijn na sluitingstijd van deze gebouwen niet toegankelijk in geval van nood. De AED aan het Rode Kruis gebouw is 24 uur per dag te gebruiken. Het apparaat hangt aan de linkerzijkant van het pand en zit in een vergrendelde box, die met een ferme druk op de knop te openen is, waarna een alarm afgaat.

Beveiliging en sociale controle Het apparaat kan levens redden en het is daarom cruciaal dat het apparaat beschikbaar is, indien een reanimatie onverhoopt nodig blijkt. Voorzitter Mireille Corver: “We zijn ontzettend dankbaar dat de organisatie van de Tulpenwandeltocht de inwoners van Sommelsdijk een warm hart toedraagt. Het is prachtig dat we door de schenking van deze AED levens kunnen redden als een reanimatie in de buurt van de Marnix Gijsenstraat nodig is. Ondanks de aanwezige beveiligingscamera’s op het pand doen wij een nadrukkelijke oproep aan de omwonenden van ons pand en passanten om erop toe te zien dat vandalen en/of anderen met slechte bedoelingen het apparaat niet wegnemen of beschadigen. Het kan zomaar zo zijn dat het nodig is om deze AED in te zetten en dan kan dit apparaat van levensbelang zijn.”

Meer weten over reanimatie of AED? Weet u wat u kunt doen als iemand gereanimeerd moet worden? Als omstander of om zelf te reanimeren? Of wilt u meer weten over reanimeren, AED’s of bent u geïnteresseerd in een EHBO-cursus? U kunt het Rode Kruis op Goeree-Overflakkee bereiken via de mail: rodekruisGO@outlook.com met uw vragen.