4 juli 2017, Herkingen - Elkaar na 38 jaar weer zien, levert leuke reacties op en verrassende ontdekkingen. “Iedereen is eigenlijk nog steeds dezelfde persoon, met dezelfde karaktereigenschappen: de deugniet is nog steeds ondeugend en de bedachtzame nog steeds bedachtzaam.” Publicatie van oude foto’s op de Facebookpagina Nostalgische foto’s van Herkingen, bracht een viertal oud-leerlingen op het idee een reünie te organiseren van de 6eklas van de Prins Johan Friso School. Lees hieronder meer.

De school die eerst aan de Kaaidijk stond en in 1976 opende in het nieuwe gebouw aan de Deltastraat. Cornelis van Eck, Dio Otte, Theresa van Schouwen – de Gast en Adrie van Dijk – Ras zetten hun schouders eronder en wisten 25 personen bij elkaar te krijgen voor de reünie van de 6e klas, van 1978-1979. Hieronder vier leerkrachten die de leerlingen hebben meegemaakt in de lagere schooltijd.

Machiel Kardux maakte de langste reis om weer in Herkingen te komen. Hij woont tegenwoordig in Canada. Dingeman Verspuij kwam voor de reünie uit Frankrijk. De overige aanwezigen wonen min of meer in de regio. Het weerzien van de vijftigers, was heel gezellig en de mensen bleken weinig te zijn veranderd. Er werd veel gepraat en er werden oude foto’s bekeken en nieuwe gemaakt. Als afsluiting was er een barbecue en werden oude filmpjes gedraaid. Er zijn nog geen plannen om een vervolg te geven aan de reünie, maar dat zou wel heel leuk zijn, aldus de organisatie.

Tekst: Maria Evers, schoolfoto 2017: Karolien Jordaan Fotografie.