Middelharnis - Ruim 5 jaar al wordt er één keer per maand samen gerepareerd in Middelharnis. Bekwame vrijwilligers helpen bezoekers hun kapotte spullen weer bruikbaar te maken. Sinds Goed voor Goed medio 2013 onderdak aanbood aan deze groep helpende handen, vindt het Repair Café plaats op de eerste zaterdagochtend van de maand. Ook in de zomermaanden houden zij nu de eerste zaterdag aan: "U kunt 1 juli en 5 augustus 2017 alvast noteren om naar ons Repair Café te komen." Lees hieronder verder.

Toch is dat niet voor iedereen die de locatie kent meteen duidelijk. Het Kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg heeft zelf immers veel ruimere openingstijden. U kunt daar gebruikte goederen kopen van woensdag t/m zaterdag, inzameling en verwerking hiervan gebeurt zelfs 6 dagen per week. Uw eigen spullen ter reparatie aanbieden kan dan niet, hoe zit dat precies?

Repair Café Middelharnis / Goeree-Overflakkee is geen onderdeel van Stichting Goed voor Goed. Het is een zelfstandig team binnen het netwerk Repair Café International. Één van de idealen is om repareren weer tot een logische optie te maken, daarom betrekken we de eigenaar van het artikel zo veel mogelijk bij wat we doen. Inleveren en later ophalen is sowieso niet aan de orde.

"Natuurlijk wilt u het defecte product snel weer in gebruik nemen, geen Repair-dag missen. Daarom zijn we erg blij met het spandoek dat we van sponsor DeltaWind kregen en wat we permanent zichtbaar hebben opgehangen. ‘Vaste openingstijden’ dus. Ook in de zomermaanden houden we de eerste zaterdag aan. U kunt 1 juli en 5 augustus alvast noteren om naar ons Repair Café te komen."