21 juni 2017, Zuidzijde - Er zijn meer boeken op Flakkeese bodem geschreven. Zo hier weer een goeie: 'De A van Auto', is geschreven door autoliefhebber en verzamelaar Gert-Paul van ’t Hoff uit Zuidzijde, bij Den Bommel. Gert-Paul: "Als autoliefhebber had ik nooit een leuk auto-kinderboek om mijn kinderen uit voor te lezen. Dit is mijn versie op een leuk autoboek voor kinderen en hun (groot)ouders. Het is mijn eerste boek en ik ben er erg enthousiast over!" Andrea Zagato, auto-designer en promotor van interesse in techniek onder jongeren, schreef het voorwoord. Lees hieronder verder.

Educatief, leuk & verantwoord

Het boek 'A is van Auto' bespreekt de autohistorie, leuke auto-weetjes, maar ook het alfabet, vormen en kleuren aan de hand van oude en nieuwe, bestaande en vervlogen automerken vanuit de hele wereld. Het is een boek vol autoplezier voor kinderen vanaf 4 á 5 jaar, ouders en grootouders met een echt "autohart". Met de autologo’s en autospelletjes.

Ouders zijn dagelijks druk met het bijbrengen van kennis. Of het nu gaat om vormen, liefde, plezier, kleuren, het alfabet, topografie, geschiedenis, enz. Er zijn ouders die die onderwerpen graag bespreken rond een thema wat hen en de kinderen aanspreekt. In het geval van de auteur: de auto.

Gert-Paul vertelt: "We kennen allemaal die boekjes 'Ik hou van je tot de maan en weer terug' of 'Max en de maximonsters', maar na een tijdje voorlezen uit dit soort boeken wil je het, als autoliefhebber, toch graag hebben over 'die auto'. Dit idee lag eigenlijk al jaren op de plank bij me."

Er zitten ook autospelletjes in het boek. Dus duidelijk niet een boek om in de boekenkast te plaatsen. Het is om te gebruiken op de achterbank als je op reis gaat, om een spreekbeurt mee te maken of om voor het slapen gaan de kennis van de kinderen te toetsen,… of andersom. Gert-Paul: "Het is een boek waar je al mee kunt beginnen vanaf de vier jaar en als je elf jaar bent komen de wat moeilijkere vragen aan bod. Bij elke auto staat een vraag en die heeft dan iets met het merk of type te maken. Maar soms ook gewoon met auto-zaken in het algemeen, bijvoorbeeld 'hoeveel benzine rij je in heel je leven op?' of 'hoe lang sta je voor een stoplicht?'. Deze vragen zijn uiteraard heel handig om te gebruiken bij de voorbereiding van je spreekbeurt." Van ’t Hoff gaat verder: "Ook de ouderen leren echt iets uit dit boek. Je krijgt bijvoorbeeld antwoord op de vraag waarom bij Rolls Roys die twee R's zwart gekleurd zijn. Ze waren eerder rood. Veel mensen denken dat dat komt omdat in het jaar 34 Roys is overleden... maar dat klopt niet".

Op de vraag wat zijn doel met het boek was komt ook naar voren, dat Gert-Paul het belangrijk vindt iets achter te laten. "Als ik nu een cadeautje weggeef, geef ik iets weg wat ik echt mooi vind en waar de ander vervolgens van kan genieten. Mijn dochter hoopt over een poosje naar America te gaan en het boek daar te laten vertalen; geweldig, toch! én ik wil natuurlijk een stukje kennis over auto's meegeven aan de jeugd van nu. Ideaal als je bijvoorbeeld automonteur wil worden. Er is echt een tekort aan goeie vakkrachten in dit land. Dat is ook de reden dat Andrea Zagato, auto-designer en promotor van interesse in techniek onder jongeren, het voorwoord schreef. Maar ook bijzondere merken komen erin voor, dus laat je verrassen."

De passie van Gert-Paul is verzamelen van "een stukje kunst", zoals hij de auto's zelf noemt, maar deze passie wordt nu dus uitgebreid en ook gedeeld door middel van zijn eerste boek: 'A is van Auto'.

Meer weten of bestellen?

Wilt u of wil jij meer weten of het boek bestellen? Deze speelse auto-encyclopedie voor kleine en grote autoliefhebbers, is vanaf deze maand verkrijgbaar. Het boek is te bestellen voor €14,95 in de plaatselijke boekhandels, via AisVanAuto.nl, maar ook via Bol.com. ISBN: 978-949-2077-83-7.