Goeree-Overflakkee - Het Rode Kruis is er voor iedereen die hulp nodig heeft. In de hele wereld, maar uiteraard ook op ons eiland Goeree-Overflakkee. Of het nu gaat om het verlenen van EHBO tijdens een van de evenementen op het eiland of het begeleiden van evacuaties en opvang van slachtoffers bij een ramp of incident: Het Rode Kruis is er om te helpen: "Tijdens de Rode Kruis Week van 18 tot en met 24 juni 2017 vragen wij hier extra aandacht voor. De collectanten komen weer bij u langs. Want onze vrijwilligers kunnen alleen met uw bijdrage goed worden getraind en beschikken over bijvoorbeeld warmtedekens, verbandspullen of de middelen om een EHBO-cursus te geven."

EHBO in het onderwijs: jong geleerd is oud gedaan

Tijdens de Rode Kruis Week gaan duizenden enthousiaste vrijwilligers in heel Nederland langs de deuren om geld op te halen voor het Rode Kruis. Ook op Goeree-Overflakkee zal dat dit jaar weer het geval zijn. "We hopen op een mooie opbrengst van onze collecte. Mogen we op uw gift rekenen?"

In het kader van 150 jaar Rode Kruis met het centrale thema EHBO is het thema dit jaar ‘EHBO in het onderwijs’. "Wist u dat bijna de helft van de jongeren niet weet wat te doen als iemand op de grond ligt en niet reageert?" Helaas is EHBO in het onderwijs geen vanzelfsprekendheid. Eén van de activiteiten van het Rode Kruis is het geven van EHBO-lessen en voorlichting in het onderwijs. Met materialen, opleidingen en mensen leert het Rode Kruis schoolgaande kinderen hoe te handelen in nood. "Ook op ons eiland kunnen we alle steun gebruiken om goed voorbereid te zijnen onze jeugd te leren wat ze kunnen doen als eerste hulp nodig is. Want, zeg nou zelf: jong geleerd, is toch oud gedaan? Mogen we dit jaar (weer) rekenen op uw steun?"