Regio - Uw en jouw lokale omroep RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week vind u hieronder, evenals de frequencies en uitleg over de items.

  • In 2018 gaan de Haringvlietsluizen op een kier. Vanaf dat moment zal het zoute water uit de Noordzee het Haringvliet binnen stromen. In het programma STROOM onderzoekt presentatrice Jamaine van der Vegt hoe dit in zijn werk gaat. Tegelijkertijd laat ze de schoonheid van het gebied zien. Ondertussen gaan Frédérique Spigt, zangeres die eigenlijk bioloog had willen worden, en directeur van het Natuurhistorisch Museum, Kees Moeliker, op zoek naar bijzondere fauna. STROOM is iedere week te zien op RTV SLOGO en is een productie van RTV Rijnmond
  • Dodenherdenking Dirksland 2017: Verslag van de nationale Dodenherdenking op 4 mei j.l. in Dirksland met een Herdenkingsdienst in de Ned. Herv. Kerk aan de Ring, een stille tocht en een kranslegging bij het monument aan het Gelderspad.
  • Goedereede in de jaren 50-60; RTV SLOGO zendt unieke beelden uit over winkels, bedrijven en dorpen op Goeree-Overflakkee, vanuit de jaren 50-60. Het Streekarchief levert diverse afleveringen aan. De afleveringen zijn meestal een diapresentatie die gemaakt en ingezonden is door Hans van Oostende met materiaal uit de collectie van G.van Eck, uit het Streekarchief te Middelharnis
  • Wat is een Juunrenne ? De stichting Juunrenne heeft in ouddorp in maart de bouw afgerond van een Juunrenne. In deze foto compilatie kunt u zien hoe dit tot stand is gekomen.
  • Aftermovie Reddingbootdag KNRM Ouddorp 2017: Hierin kunt u spectaculaire beelden zien van de reddingsboot Baron van Lynden welke gemaakt zijn tijdens de reddingbootdag van 6 mei.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Deze week een gesprek met Annette Verberne over het maken van wijnen.Kijk voor meer informatie ook op: www.huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden. Deze week het vierde deel van de doldwaze avonturen van Clown Jopie en Tante Angelique

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 322. TV Analoog: 67.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl. Volg op Facebook en Twitter: @rtvslogo.