Middelharnis - Op zaterdag 3 juni 2017 kwamen de veteranen van Goeree-Overflakkee weer bijeen om ervaringen en verhalen te delen. Ondersteund door de gemeente Goeree-Overflakkee, organiseerde vereniging Veteranen Goeree-Overflakkee voor de negende maal de eilandelijke Veteranendag. Op 24 juni vindt de Nederlandse Veteranendag in Den Haag plaats. De Nederlandse Veteranendag is een jaarlijks evenement waarmee Nederland zijn 117.000 militaire veteranen bedankt voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. De eilandelijke Veteranendag is een aanvullende bijeenkomst voor de veteranen van Goeree-Overflakkee. Lees hieronder verder over de avond die gehouden werd.

Eilandelijke Veteranendag

Zaterdagmiddag 3 juni kwamen ongeveer 50 veteranen bij elkaar in het gemeentehuis in Middelharnis. De veteranen, jonge en oude generatie, hebben zich ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog, oorlogen in Indië, Nieuw Guinea, Korea en tijdens diverse internationale vredesmissies in onder andere Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak of Afghanistan.

Sprekers

Ceremoniemeester Jordi Hotting sprak namens de veteranen een welkomstwoord. Daarna was er één minuut stilte ter nagedachtenis aan alle oorlogsslachtoffers en overleden veteranen. Vervolgens hield burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee een toespraak, waarin zij het belang van het samenzijn benadrukte en respect, waardering en dank uitsprak richting de veteranen. Aansluitend sprak Michiel van Hattem, directeur Vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) en Sergeant Majoor Wolf de Wilde, activiteitencoördinator bij het Veteraneninstituut.

Informeel samenzijn

De ceremoniemeester sloot het formele gedeelte van de middag af, waarna iedereen kon genieten van een informeel samenzijn met een hapje en een drankje, gevolgd door een warm buffet. Uit de vele positieve reacties van de aanwezigen bleek dat deze geslaagde bijeenkomst duidelijk in een behoefte voorziet bij de veteranen van Goeree-Overflakkee.