21 april 2017, Middelharnis - Afgelopen zaterdag werd voor de zesde keer de Tulpenwandeltocht georganiseerd. Dit was echter de eerste editie met routes voor rolstoel- en scootmobielrijders. Door de samenwerking tussen Paulina.nu en de organisatie van de Tulpenwandeltocht konden ook minder mobiele deelnemers genieten van de bloeiende tulpenvelden van Goeree-Overflakkee. Lees hieronder verder.

Tijdens de verschillende tochten genoot men van de natuur, van het eiland én elkaars gezelschap. De reacties achteraf waren dan ook erg positief: “Ik heb een ontzettend mooie dag gehad en hoop volgend jaar weer mee te doen,” aldus één van de deelnemers.

Saskia Matthee (welzijnscoach bij CuraMare), speelde een grote rol in de organisatie van deze twee speciale routes: “Voor veel van ons is het zo vanzelfsprekend om aan dit soort evenementen mee te doen. Helaas is er ook een groep waarvoor dit niet geldt. We zijn ontzettend blij dat we deelname voor hen mogelijk hebben kunnen maken. Dit was overigens niet gelukt zonder de hulp van alle vrijwilligers en regionale organisaties, zoals Flakkee Verhuizers, Taxi Donkersloot, N. Mijnders, Regiotaxi, Taxi Hameeteman, Manege Oostmoer, AV Flakkee, CuraMare en de organisatie van de Tulpenwandeltocht.“

Gerrit de Jong, wethouder maatschappelijke zaken bij de gemeente Goeree-Overflakkee en stakeholder Paulina.nu, benadrukte het belang van deze samenwerking toen hij de rolstoel- en scootmobieltochten opende: “Het is heel mooi dat we op dit eiland dingen samen willen doen. Paulina.nu sluit hierop aan door zich in te zetten voor zorg voor iedereen, onder andere door middel van dit initiatief.”

Het samenwerkingsverband Paulina.nu bestaat uit diverse organisaties op Goeree Overflakkee die zich samen inzetten voor een gezonde en vitale regio. “De organisatie van deze twee speciale routes past precies bij de ambitie van de stichting,” vertelt Marita Dogterom (programmamanager van Paulina.nu). “Door verbindingen te leggen tussen verschillende partijen zetten we onder andere in op gezondheid, preventie en innovatie. Activiteiten in relatie met de natuur, zoals deelname aan de Tulpentocht, hebben een gunstige invloed op onze gezondheid. Zo kan het bijdragen aan de vermindering van stress en aanzetten tot sociaal contact. Dit laatste was duidelijk merkbaar, want we hebben een leuke dag gehad met elkaar!”