Goeree-Overflakkee - In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juni 2017 bidden Christenen in Nederland en Vlaanderen, samen voor de vervolgde kerk. 1 op de 11 Christenen wordt wereldwijd vervolgt. Christenen ontmoeten elkaar in de Nacht van Gebed in kerken, bijgebouwen en huiskamers op ons hele eiland. Vorig jaar werd de Nacht van Gebed in Stellendam en Middelharnis door een grote groep Christenen beleefd en werd in Den Bommel en Dirksland meegedaan. Open Doors: "Zet u ook deze één nacht apart? Dankzij Christus is heel de kerk wereldwijd verbonden. Uw gebed maakt verschil voor uw vervolgde broeders en zusters! Luister tijdens de nacht naar hun verhalen en steun hen in gebed. Organiseer zelf de Nacht van Gebed of doe mee met een groep bij u in de buurt". Lees hieronder verder en/of meld je aan.

Grotendeels digitaal
Nacht van Gebed-materialen kunt u grotendeels downloaden van de website van Open Doors. Gebedsboekjes voor deelnemers ontvangt u wel gewoon per post. Meld uw locatie nu aan, dan krijgt u toegang tot de speciale downloadpagina.

Nodig een spreker uit

Een Open Doors-spreker komt tijdens de Nacht van Gebed graag langs op uw locatie. Hiervoor vraagt Open Doors een bijdrage van €25,00, inclusief reiskostenvergoeding. Eind mei hoort u dan of de spreker beschikbaar is en wie er langskomt. Via dit aanmeldformulier vraagt u een spreker aan.

Foto

De man op de foto is Denis uit Kenia. Drie jaar geleden raakte hij zwaargewond bij een aanslag op zijn kerk. Denis overleefde de aanslag ternauwernood. Open Doors-medewerkers bemoedigen hem en bidden voor hem. Openlijk geweld tegen christenen neemt toe. "Wij kunnen hen ondersteunen door gebed. Uw gebed maakt verschil voor uw vervolgde broeders en zusters! Luister tijdens de Nacht van Gebed naar hun verhalen en steun hen in gebed."

Locaties

Bidt u mee met een bestaande of nieuwe groep in uw buurt? Bekijk hier de kaart en ontdek waar de Nacht van Gebed in 2017 wordt georganiseerd.

* Bosschieterstraat 6, Stellendam - tel. (0187-)492249 - 19.00 tot 24.00 uur

* Ring 57, Dirksland - tel. 0655193344 - 22.00 tot 6.00 uur

* De Hoeksteen, Middelharnis - tel. 0613396816

* Kerkpad 2, Goedereede - tel. 0646890791 - 20.00 tot 24.00 uur (zie uitgebreider hieronder)

Goedereede

"Leden van diverse kerken uit Goedereede en Ouddorp organiseren de Nacht van het Gebed. In de Hervormde Dorpskerk, Kerkpad 1, Goedereede vind dit gebedsmoment plaats. Inloop vanaf 19.45, waarbij Nienke de Deugd liederen op de piano zal spelen. Deze Nacht willen wij gezamenlijk bidden voor vervolgde christenen over heel de wereld. Er zal die avond ook een spreker van Open Doors aanwezig zijn. Wij hopen op uw aanwezigheid, het is niet verplicht de hele avond (het programma duurt tot 0:00 uur) te blijven aangezien er tussen de gebedsrondes ook gelegenheid is om weer naar huis te gaan. Weet u hartelijk welkom."