Nieuwe-Tonge - Op uitnodiging van de nieuwe beheerder van Ons Dorpshuis te Nieuwe-Tonge sloeg onlangs een groep eilandbewoners de handen ineen om een speciale feestavond te organiseren. Ciska Koole is per 1 januari 2017 verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het gemeenschapshuis en ze bruist van de ideeën om meer leven in de brouwerij te brengen. Zo zijn er al drukbezochte workshops 'Handlettering' geweest en was er op 24 maart een geslaagd pannenkoekenfeest voor de kinderen. Een project dat ze graag snel van de grond wil krijgen is een feestcafé voor mensen met een beperking: iedereen is welkom op zaterdag 22 april 2017, van 20:00 tot 23:00 uur zijn alle mensen van 16 jaar en ouder met een beperking van harte welkom in Ons Dorpshuis te Nieuwe-Tonge. Ciska en haar team zijn er klaar voor!

Feestavond voor mensen met beperking

In Tholen is al langer een dergelijke activiteit, met vooral ook veel Flakkeeënaars als bezoekers. In goed overleg met de organisator in Tholen wil Ons Dorpshuis nu ook regelmatig een gezellige avond bieden aan mensen met een beperking, zodat zij wat vaker uit kunnen. Wat heeft Ciska met specifiek deze doelgroep? ‘Ik heb jaren gewerkt in de gehandicaptenzorg, altijd met veel plezier. Begin december moest ik noodgedwongen op zoek naar een nieuwe baan. Die heb ik gelukkig gevonden als conciërge/beheerder van Ons Dorpshuis. Hier kan ik, naast het klaarstaan voor mensen, mijn creativiteit in kwijt. Mijn hart ligt ook nog steeds bij de cliënten in de zorg en voor hen zou ik het zo fijn vinden om iets feestelijks te organiseren, waar ze zich op hun eigen manier en in hun eigen kring op een prettige en veilige manier kunnen vermaken. Omdat er veel behoefte blijkt te zijn aan een plek om met elkaar leuke activiteiten te ondernemen, leek het me geweldig om zoiets ook in Ons Dorpshuis te organiseren.’ Potentiële vrijwilligers werden benaderd en reageerden zonder uitzondering enthousiast om naar vermogen een bijdrage te leveren. Zo was er in een mum van tijd een logo, een flyer en een Facebookpagina, alles onder de aansprekende naam Fuif ’s in. Anderen hebben via hun werk of gezinssituatie goede contacten met gezinsvervangende instellingen, waardoor heel snel een groeiende groep geïnteresseerde deelnemers kon worden samengesteld. Ciska: ‘We gaan eerst een proefavond draaien voor de mensen van 16 jaar en ouder, maar we denken ook al over het organiseren van verschillende thema-avonden, speciaal voor deze doelgroep.’ Voorafgaand aan zo’n gezellige avond is er natuurlijk nog genoeg te doen: de zaal wordt versierd en drankjes en hapjes worden voorbereid. Tijdens het feestcafé zelf zijn er ook handen nodig: mensen die bij de ingang de entreebewijzen verkopen (toegang: EURO 5,-- inclusief twee consumpties), barpersoneel, een dj voor de muziek en vrijwilligers die zowel binnen als buiten een oogje in het zeil houden. Inmiddels zijn voor de try-out op 22 april de uitnodigingen de deur uit. Geen uitnodiging ontvangen, maar wel interesse om erbij te zijn? Welkom!

Help jij mee?

Extra hulp nu of in de toekomst is altijd welkom, aanmelden daarvoor kan ook bij Ons Dorpshuis, tel. (0187-)651596 of -652392.

Adres Ons Dorpshuis: Korteweegje 14 te Nieuwe-Tonge