Oude-Tonge - Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 25 maart 2017 vinden er in het hele land allerlei opschoonacties plaats. Op Goeree-Overflakkee nemen veertien basisscholen deel aan de actie door in de omgeving van school zwerfafval op te ruimen. Ook organisaties, dorpsraden en inwoners organiseren diverse opschoonacties op het eiland. Leerlingen van basisschool Het Startblok in Oude-Tonge kregen op woensdag 22 maart 2017 bezoek van wethouder Daan Markwat. Hij vertelde over het milieu en over het belang van een schone leefomgeving.

Basisschool Het Startblok

Ruim tachtig leerlingen van diverse basisscholen uit Oude-Tonge gingen enthousiast aan de slag en prikten in de omgeving van school zwerfafval. De leerlingen vulden een flink aantal vuilniszakken met blikjes, plastic verpakkingen en petflesjes. De gemeente Goeree-Overflakkee draagt bij aan de Landelijke Opschoondag door handschoenen, veiligheidshesjes, vuilniszakken en opruimknijpers beschikbaar te stellen. Daarnaast bieden medewerkers van de gemeentelijke buitendienst ondersteuning bij diverse opschoonacties op het eiland.

Nederland Schoon

Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon, dat zwerfafval in Nederland wil voorkomen en bestrijden. Om dat te bereiken voert de stichting campagnes tegen zwerfafval en doet het onderzoek naar het belang van een schone omgeving. Daarnaast adviseert de stichting bedrijven bij de verwerking van afval en mobiliseert het mensen en gemeenten om hun leefomgeving schoon te houden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Landelijke Opschoondag en opschoonacties op de website van Supporter van Schoon. Op sociale media gebruikt men tijdens de Landelijke Opschoondag de hashtag #LOD2017.