Middelharnis - Joëlle brengt u graag zelf op de hoogte van haar plannen: "Dit jaar ga ik met een groep van de Emmaüskerk Middelharnis, naar Servië. Hier ondersteunen wij de Roma-bevolking en zullen wij helpen bouwen aan een kamphuis en voedselpakketten uitdelen. Om dit te bekostigen zijn wij geld aan het ophalen. Hierom hebben wij diverse acties georganiseerd! Niet alleen voor de Christelijke inwoners van Goeree-Overflakkee, maar de hele bevolking. We zoeken een zo breed mogelijk publiek voor dit goede doel!" Lees hieronder meer over dit enthousiast plan van de jeugd en steun dit project door deel te nemen aan de acties!

Deelnemers WerkvakanCie ’17

De deelnemers van de GJV werkvakantie zijn een enthousiaste groep van in totaal 10 jongeren. Wie gaan er mee:

Corinda van Dis (19 jaar): "Ik ben 1e jaar student aan de Aeres Hogeschool in Dronten. De opleiding die ik volg is Tuin- en akkerbouw. Ik vind het een mooie kans om naar Servië te gaan en om daar een hand uit de mouwen te steken. Het is een mooie ervaring voor mij om dit samen met de groep van de GJV te doen."

Femke Groenewegen (21 jaar): "Ik werk bij de Albert Heijn als teamleider, en als onderwijsassistent op de J.C. van Gent. Ik heb het geluk dat ik dit jaar voor de 2e keer naar Servië mag afreizen om daar de bevolking met onze hulp een hart onder de riem te steken. Ik hoop dat wij ook dit jaar, al is het maar voor heel even, een lach op de gezichten van de gemeente van Aleksandar kunnen toveren."

Joëlle: " Deelnemen aan de werkvakantie naar Servië lijkt mij een prachtige ervaring om mee te nemen in mijn verdere leven."

Lex van der Wekken (21 jaar): "Ik ben 4e jaars werktuigbouwkunde student aan de TU Delft, twee jaar terug kon ik niet mee en daarom vind ik het fijn dat ik nu de kans krijg om samen met deze hechte groep vrienden mensen in Servië te kunnen helpen."

Lotte de Voogd van der Straaten (21 jaar): " Ik studeer dit jaar af en ben momenteel in Servië om daar mijn onderzoek uit te voeren voor mijn scriptie. Dit onderzoek gaat over het vroegtijdig schoolverlaat onder Roma kinderen."

Niels Arensman (18): "Ik studeer applicatie en media ontwikkelaar in Rotterdam. Ik wil graag mensen helpen die de hulp nodig hebben. En ik vind het ook leuk om de mensen daar te leren kennen en om te zien hoe zij daar leven."

Marijn van Biert (18): "Ik ga in 2017 voor de 2e keer op werkvakantie. De afgelopen werkvakantie was een fantastische ervaring zowel in de voorbereiding als de reis zelf en heeft mij dichterbij God en de reisgroep gebracht."

Jana van der Sar (17): "Ik zit nu in HAVO 5 op de Prins Maurits. Ik heb besloten om mee te gaan op werkvakantie naar Servië omdat ik benieuwd ben naar hoe andere culturen zijn & omdat ik het een goed initiatief vind om met deze groep jeugd de mensen in Servië te helpen."

Niels & Amanda van der Wekken: "Wij zijn Niels en Amanda en hebben een aantal jaar geleden belijdenis gedaan bij de Emmaüskerk. We werden door Koen Jongejan gevraagd of we interesse hadden om als leiding mee te gaan met de GJV werkvakantie. Dit vonden we een mooie kans om, vanuit ons geloof, andere mensen te helpen. Servië is vooral interessant omdat het niet een van de ‘standaard’ derdewereld landen is met veel armoede, maar een Europees land waar ondanks de algemene welvaart van het land er onder een gedeelte van de bevolking wel degelijk armoede heerst, ook omdat de Roma sociaal gezien buiten worden gesloten door de rest van de samenleving. Als leidinggevenden hopen we, naast het meewerken bij de projecten ook een luisterend oor te bieden aan de jongeren die mee gaan en hen te helpen en ondersteunen waar nodig."

Elke vorm van donatie is er één

Naast het bekostigen van een deel van de reis- en verblijfkosten zal de groep een bedrag bij elkaar sparen om projecten in Servië waar te kunnen maken. Het is de bedoeling dat ze dit bedrag door het organiseren van acties bij elkaar gaan krijgen. "Maar natuurlijk zijn we ook erg blij met eventuele donaties! Wanneer u een donatie wilt maken, kunt u deze overmaken naar de bankrekening van de Emmaüskerk. De gegevens hiervoor zijn als volgt: IBAN: NL85FVLB0225378957 tnv CvK Gereformeerde Kerk Middelharnis, Emmauskerk inz. Jeugdwerkcommisie. Onder vermelding van: Servië.

Acties

De groep heeft al diverse acties gehouden, zoals een bingo, het verhuren van een "klussen-Piet" met Sinterklaas en ze hielpen bij een grote klus bij iemand op locatie. Hieraan werkten negen leden, een hele avond en ochtend mee.

*Taarten bakken en/of kopen

Nieuwe acties staan al op het lijstje: Zo wordt er een "Taartverkoop" gehouden op Eerste Paasdag! Er zullen verschillende soorten taarten zijn om tijdens de koffie te nuttigen. De taartpunten en cupcakes worden in de Emmaüskerk verkocht voor een zacht prijsje. Het is mogelijk om van te voren taart te bestellen, die na de dienst op Eerste Paasdag kan worden opgehaald en mee naar huis kan worden genomen. Het is mogelijk Kwark- en Appeltaart(en) van te voren te bestellen, maar ook Cupcakes zullen gebakken worden. Dit is allemaal via de mail te bestellen: actiediaconaal@gjvmiddelharnis.nl óf vanaf zondag 26 maart na de dienst in de ontmoetingsruimte. De prijzen zijn: Kwarktaart: heel €8,00 / half €5,00; Appeltaart: heel €8,00 / half €5,00; Cupcakes: €1,00 per stuk. "Natuurlijk zijn we op zoek naar vrijwillige taartenbakkers/ taartenbaksters. Mocht u taart(en) willen bakken (en sponsoren!) dan horen we dit graag via de mail: actiediaconaal@gjvmiddelharnis.nl (óf ook na de dienst in de ontmoetingsruimte van de Emmaüskerk). Onder de taartenbakkers die twee of meer taarten voor ons bakken zullen drie leuke prijzen verloot worden!

*Flessenactie

"Wij ontvangen graag uw lege flessen! Er staan in de Emmaüskerk dozen waarin wij lege flessen inzamelen om op deze manier geld op te halen voor onze werkvakantie. De dozen kunt u vinden in zaal 2 (GJV honk). Het inleveren kan tot 30 juni 2017!"

*Spaarvarkentjes

"Onze spaarvarkentjes staan op diverse locaties. Ze zijn verhuisd van Kapsalon Krijger naar Bakkerij Koese in Middelharnis en Sommelsdijk! Daar mogen zijn op de toonbank logeren tot aan de zomer. Ook is er een nieuwe broertje bijgekomen, deze is gereisd naar Bussum. Daar staat hij op de toonbank van Wijnkoperij Henri Bloem. Wij hopen dat de varkentjes flink vetgemest worden. Uiteraard ontzettend leuk dat deze ondernemers ons helpen!"

*Moederdag-ontbijtjes

Heeft u geen tijd of zin om alle vroegte de keuken in te duiken? Dan doen wij dat graag voor u! Voor Moederdag zijn wij hard op zoek naar sponsors die ons kunnen helpen met het samenstellen van leuke Moederdag-ontbijtjes. Hierdoor is het nog niet helemaal duidelijk wat er precies in het ontbijtje zal zitten, maar het zal gegarandeerd een lekker uitgebreid ontbijtje worden. Binnen een straal van 10 km om de kerk in Middelharnis heen brengen we de ontbijtjes bij u thuis (verder = onder voorbehoud). Mocht u buiten dit gebied wonen houden we u op de hoogte of het mogelijk is het ontbijtje te leveren.

Meer weten?

Joëlle geeft u de tip: Onder deze link kunt u ons vinden op de website: werkvakantie.gjvmiddelharnis.nl. Hier ziet u alle actuele informatie staan en kunt u onze gegevens vinden als u vragen, ideeën of tips heeft of als u het goede doel wilt steunen! Er zijn genoeg mogelijkheden." Bekijk op de foto's de klaslokalen die zullen worden opgeknapt en het kamphuis dat verbouwd gaat worden.