28 februari2017, Nieuwe-Tonge - Het nieuwbouwplan dat in Nieuwe-Tonge gerealiseerd wordt, heet 'Tuundurp'. Op de bouwlocatie (Ds. Van Baerlestraat, Brandweerplein, Helicoptèreplein en een stukje Kerkstraat) stonden 58 verouderde woningen. Die worden in drie fasen gesloopt en de laatste fase is in volle gang. Hierna volgt de bouw van 41 nieuwe woningen, eveneens in drie fasen. Woongoed GO maakte de start al op 2 april 2015 en heeft aan aannemingsbedrijf Waal de opdracht gegeven om op deze locatie een prachtig stukje dorpsvernieuwing voor Nieuwe-Tonge. Er komt een nieuw wijkje met 15 senioren woningen, 12 grote gezinswoningen en 15 kleine gezinswoningen, te bouwen. Wilko van Dam maakte weer foto's voor u.

De sloopwerkzaamheden van fase 1 waren half mei 2015 klaar. Vanaf half mei 2015 startte de gemeente met het bouwrijp maken van de bouwlocatie. Hiervoor was het noodzakelijk dat de bestaande wegverharding en de oude riolering in de Dominee van Baerlestraat te verwijderen. Er werd een gescheiden rioolstelsel worden aangebracht en een tijdelijke rijbaan met klinkers. De rijbaan is dusdanig verbreed, dat er ook parkeergelegenheid is gerealiseerd.

Uiteindelijk is de bedoeling dat er na een drietal fasen voor de bouwvakvakantie van 2017 een nieuw buurtje staat met mooie moderne en goed geïsoleerde seniorenwoningen, grote gezinswoningen en kleine gezinswoningen. Waar huurders van Woongoed GO weer jaren met plezier en comfort kunnen wonen.