Ooltgensplaat - Op maandag 23 januari 2017 bracht groep 8 van basisschool CBS De Hoeksteen uit Ooltgensplaat een bezoek aan het Provinciehuis van Noord-Brabant. Stijn Steenbakkers, Lid van Provinciale Staten én kandidaat-Kamerlid voor het CDA, had de leerlingen uitgenodigd. Dankzij de hulp van verschillende ouders en leraren kon het vervoer naar 's-Hertogenbosch worden geregeld. Op het programma stonden o.a. een quiz over hoe de provincie werkt, een vraaggesprek met Stijn Steenbakkers én een rondleiding door het gebouw. De leerlingen, uitstekend voorbereid, hadden tientallen vragen voor Stijn. Onder andere over zijn werk als Statenlid, hoe zijn dag eruit ziet en wat zijn favoriete automerk is. Lees meer.

Tijdens de rondleiding mochten de leerlingen plaatsnemen in de zgn. 'Statenzaal', waar normaal gesproken alle grote debatten en vergaderingen plaatsvinden. Ook namen ze een kijkje in de atoombunker onder het gebouw en gingen met de lift naar de 23ste verdieping van het 103,5 meter hoge Provinciehuis. Het Provinciehuis van Noord-Brabant is een van de meest toegankelijke Provinciehuizen van Nederland. Het Brabantse CDA ontvangt er maandelijks talloze groepen bezoekers van alle leeftijden.

Steenbakkers over het bezoek: "Geweldig dat De Hoeksteen excursies als deze mogelijk maakt. De kinderen zijn waanzinnig enthousiast en heel geïnteresseerd. Die nieuwsgierigheid moeten we aanmoedigen. Politiek, óók in de provincie, gaat immers over hen. Door kinderen mee te nemen naar de plek waar over hun toekomst wordt beslist, maken we ze betrokken. Heel belangrijk voor onze democratie."