Op woensdagavond 29 oktober 2014 werd er op twee plaatsen buurtpreventie gelopen door leerlingen van groepen acht in Ooltgensplaat en Achthuizen onder leiding van ouders, politie en buurtpreventiegroepen uit de desbetreffende dorpen. Omstreeks 18:30 uur werd er verzameld bij respectievelijk MFC Ooltgensplaat en het Dorpshuis in Achthuizen.

Het afgelopen jaar is het aantal inbraken enorm gedaald in Ooltgensplaat, dit is gekomen met de invoering van de preventie. Dit jaar zijn er nog vijf inbraken gepleegd, in voorgaande jaren kwamen er veel meer inbraken voor. Zo ziet iedereen dat buurtpreventie werkt. Houd je huis en dat van een ander in de gaten.

Een volle klas kreeg in Achthuizen voorlichting over hoe je je buurt veilig kunt houden door op kleine dingen te letten, zoals een open raam, lichten laten branden als je weggaat etc. Na de voorlichting gingen de leerlingen, onder begeleiding van de politie, de straat op en werden buurtbewoners aangesproken als een raam openstond en hoe de buurt een stuk veiliger kan zijn als deze aan bepaalde tips voldoet.