22 januari 2018, Goeree-Overflakkee - Al in november 2016 werd bepaald dat de zes verdachten onder andere uit Oude-Tonge en Achthuizen, voorlopig bleven vastzitten. Dat bepaalde de rechtbank te Dordrecht na een eerste openbare zitting. De mannen, die deel uitmaakten van een groep van zes, zouden drie andere mannen hebben zwaar mishandeld, op verschillende plekken waar zij mee naartoe genomen werden. Dit alles gebeurde in de maanden juni tot en met augustus 2016. Twee van de drie slachtoffers woonden in een vorm van begeleid wonen van stichting Sjaloom Zorg uit Dirksland. Inmiddels zou volgens het AD, van één van hen tijdens een zogenoemde pro formazitting het voorarrest geschorst zijn, omdat zijn rol minimaal zou zijn geweest. Lees hieronder verder.

In augustus 2016 ging één van de slachtoffers naar de politie. Justitie beschikte al snel over foto's en filmpjes als bewijsmateriaal. Ook legden alle verdachten uit Oude-Tonge, Achthuizen, Abbenbroek, Oud-Beijerland, Spijkenisse en Den Haag, destijds verklaringen af. Over het motief van de daders hoopt men nu meer te weten te komen, er zijn veel vragen rondom deze bizarre zaak. De slachtoffers zijn zwaar getraumatiseerd en krijgen psychische begeleiding.

De rechtbank trekt deze week vier zittingsdagen uit voor deze zaak. Mogelijk is er drugs in het spel geweest. De verdachten zouden kennissen zijn van de slachtoffers, maar hebben geen band met zorginstantie Sjaloom. Advocaten gaven aan niet op de zaak vooruit te willen lopen. Een van de verdachten zit in een gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis.

Lees verder bij de bron AD