19 januari 2018, Goeree-Overflakkee - Na uitgebreide studie van de plannen heeft Staton Bouw, in goed overleg met de gemeente Goeree-Overflakkee, besloten om de ontwikkeling van het oude gemeentehuis in Oude-Tonge niet verder voort te zetten. Deze beslissing is mede ingegeven door de veranderende bouw- en marktomstandigheden. Lees hieronder verder.

Staton Bouw richtte zich op het leegstaande gemeentelijke pand aan de Eisenhowerlaan in Oude-Tonge. Tot het moment van de herindeling in 2013 was hier het gemeentehuis van de toenmalige zelfstandige gemeente Oostflakkee gevestigd. Het was niet de bedoeling van Staton Bouw om in het pand zelf activiteiten te ontplooien, maar om met eilandelijke makelaars gesprekken te voeren en daarbij de behoefte van marktpartijen naar ruimtelijke invulling van (delen) van het pand te onderzoeken.

Een jaar geleden werd in De Grutterswei in Oude-Tonge een informatiebijeenkomst gehouden. Tijdens deze avond zijn de plannen voor de mogelijke nieuwe bestemming bekendgemaakt. Toen was er sprake van vijfentwintig appartementen die onder de projectnaam 't Oude Raedthuys zouden worden gerealiseerd.

Op dit moment is er nog niets bekend over de toekomstplannen. Zowel Staton Bouw als de gemeente Goeree-Overflakkee is er van overtuigd dat nieuwe kansen kunnen worden gecreëerd door andere partijen. De gemeente biedt hiervoor de ruimte en neemt de ontwikkeling van het gebouw en het omliggende terrein voortvarend ter hand. De gemeente is op dit moment verkennend in gesprek met een andere geïnteresseerde partij. Als hierover concrete informatie gegeven kan worden, brengt de gemeente dit naar buiten.