Regio - Zaterdag 10 februari organiseert AV Flakkee voor de 24e maal de Schipper Electro Grevelingencross bij Paviljoen Meerzicht aan de Grevelingendam. Deze wedstrijd is de voorlaatste van de Zeeuwse Crosscompetitie. Het parcours gaat geheel over het gras en met het uitzicht over het water van de Grevelingen hebben de lopers een prachtig decor!

Programma

Het programma zal om 12.30u beginnen met de jeugdonderdelen, eerst de pupillen en daarna de junioren. Om 13.40u start de korte cross over 2,5km en aansluitend zal om 14.10u de lange cross starten, 8km lang verdeelt over vijf ronden. Het parcours is volledig te belopen met spikes en staat als snel te boek, op enkele kleine heuveltjes na is het vlak en over het gras kan men goed tempo maken. De wind is wel een factor, deze heeft vrij spel en een harde wind kan bepalend zijn voor de wedstrijd, vorig jaar lag er een pak sneeuw, dat leverde prachtige beelden op. De Flakkeese atleten zullen voor eigen publiek sterk willen lopen, Maikel Peeman won in 2016 en Ricardo Sint Nicolaas en Eric Wolfert zitten ook steevast bij de eersten in het veld. Bij de dames is Laurey van den Berge een sterke troef.

Voorinschrijven

Voorinschrijven is mogelijk t/m 8 februari via inschrijvenzeeland.nl, tevens staan daar de inschrijfgelden vermeld. Inschrijving ter plaatse kan tot een half uur voor de start van het betreffende onderdeel, het inschrijfloket bevind zich binnen in Paviljoen Meerzicht. Voor iedereen is een herinnering, voor de eerste drie in elke categorie zijn prijzen beschikbaar. Douche- en kleedruimte zijn beperkt beschikbaar, bij Surfshop Meerzicht zijn muntjes verkrijgbaar om te douchen. Voor meer informatie kunt u terecht op avflakkee.nl. We hopen u te verwelkomen op zaterdag 10 februari op de Grevelingendam.

Adres: Strandweg 4, 4311 NN Bruinisse.