3 januari 2018, Regio - Vanwege de storm die in de nacht van dinsdag op woensdag 3 januari 2018 opstak in onze regio, zijn er diverse maatregelen getroffen. Vanwege het hoge water worden diverse keringen gesloten. Zo gaat de Maeslantkering woensdagmiddag om 14:10 uur dicht. Er is om 11:50 uur begonnen met de sluiting van de Oosterscheldekering, de woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat verwacht wordt, dat de schuiven rond 17.45 uur weer opengaan. Lees hieronder verder.

Ook de Hartelkering gaat op slot, dat heeft een woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam gezegd tegen RTV Rijnmond. Normaal gesproken gaan de grote stalen deuren van de Maeslantkering dicht bij een waterhoogte van drie meter. Maar Rijkswaterstaat heeft de criteria verlaagd naar 2.60 meter, omdat het team dat zich met sluiting bezighoudt graag onder stormachtige omstandigheden wil trainen. Bij Rotterdam wordt in de middag een waterstand van 2.77 meter verwacht. De laatste keer dat de Maeslantkering dicht ging vanwege een storm, was op 8 november 2007. Daarna is de stormvloedkering op de grens van Het Scheur en de Nieuwe Waterweg alleen nog bij wijze van test gesloten.

[update 15:46 uur] Sluiting sluis Stad aan 't Haringvliet

Conform het Sluitingsprotocol wordt de hoogwater keersluis van Stad aan 't Haringvliet vandaag, woensdag 3 januari 2018, om 14.00 uur gesloten. Dit in verband met de verwachte waterhoogte. Tijdens de sluiting is er geen scheepvaartverkeer mogelijk.

Bron RTV Rijnmond.