Melissant - In de nacht van vrijdag op zaterdag 16 december 2017 brak er brand uit in Melissant. De eerste melding van een brand kwam deze nacht al om 01:19 uur voor de brandweerlieden. Dit zou om een 'brand wegvervoer' gaan aan de Achterweg te Melissant. Echter werd de Olympia kazerne om 04:01 uur opgepiept voor een buitenbrand aan de Achterweg te Melissant. Er woedde een grote brand in een schuur. Slechts één minuut later werd deze melding aangepast naar 'Gebouwbrand Melissant middelbrand'. Lees hieronder verder.

De brand aan de Achterweg in Melissant woedde bij aankomst niet in woning, maar in de naastgelegen schuur. Een schuur van 40 meter. De brandweerlieden waren snel ter plaatse, een extra waterwinning werd ingezet. Brandweer Dirksland werd ook om 04:00 uur gealarmeerd. Om 04:06 uur werd deze brand tot 'grote brand, grip 1' bestempeld. Brandweer heeft snel opgeschaald in verband met de kans op overslaan van de brand. Daardoor is brand tot nu toe beperkt gebleven tot de schuur zelf.

In het dak van de schuur is asbest verwerkt. Dit is bij de brand betrokken geweest. De verspreiding hiervan werd vannacht snel in kaart gebracht. Bij deze brand zijn drie blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet.

De schuur is volledig uitgebrand. Wel is overslag naar naastgelegen woningen door het harde werk van de brandweerlieden ter plaatse, voorkomen.

Sein brand meester is op zaterdagmorgen rond 06:45 uur gegeven, brandweer was op dat moment nog aan het nablussen. Er is asbest vrijgekomen, zoals eerder vermeld, maar in een beperkt gebied. Er was niet veel wind en het regende waardoor de verspreiding beperkt is gebleven.

In de loods waren caravans en boten gestald. Deze zijn door de brand verloren gegaan. Bewoners van de Achterweg kunnen in hun woning blijven, gebouw de Poort aan de Voorstraat is voor hen geopend.

De bewoners werden persoonlijk geïnformeerd over het aangetroffen asbest. Er ligt een geringe hoeveelheid asbest in de tuintjes en op straat. Advies Veiligheids Regio: "Vermijd aanraking en hebt u door het gebied gelopen, spoel dan uw schoenen af!"

De brandweer van de Olypia kazerne werd op zaterdagmorgen om 08:20 uur afgelost door de Dirkslandse ploeg en de ploeg uit Herkingen. Er raakte niemand gewond.