Middelharnis - Donderdag 7 december 2017 ondertekenden negen intermediaire organisaties – zoals uitzendbureaus en payrollers – en burgemeester Grootenboer-Dubbelman namens de gemeente Goeree-Overflakkee een commitmentovereenkomst. Met deze overeenkomt zijn afspraken en verplichtingen vastgelegd om samen te werken in de GO-markt aan de uitstroom en doorstroom van werkzoekenden en het verkleinen van de afstand tot de arbeidsmarkt. Het gezamenlijke doel is het behoudt en de ontwikkeling van de lokale economie en de arbeidsmarkt op Goeree-Overflakkee. Lees hieronder verder.

De GO-markt, die gevestigd is in de bibliotheek van Middelharnis, is de fysieke locatie waar onderwijs, ondernemers, overheid en intermediaire organisaties samenkomen. De GO-markt is daardoor dè plek waar werkaanbieders en werkzoekenden op Goeree-Overflakkee elkaar vinden en matches ontstaan.

Burgemeester Grootenboer is blij dat zoveel intermediaire organisaties zich betrokken tonen bij de GO-markt: “Om de cliënt in de GO-markt optimaal te kunnen bedienen is de samenwerking gezocht met diverse intermediaire organisaties. Velen daarvan hebben aangegeven de doelstellingen van de GO-markt te onderstrepen en hier mede aan bij te willen dragen. Deze partijen delen niet alleen hun werkaanbod met de GO-markt, zij zijn ook frequent aanwezig. Daardoor is de GO-markt in staat werkzoekenden snel door te verwijzen en kan snel ingespeeld worden op het aangeboden werkaanbod.

Om deze samenwerking in de GO-markt verder te optimaliseren vinden er regelmatig gesprekken plaats tussen de arbeidsmakelaars van de gemeente en de intermediaire organisaties, maar ook tussen de concullega’s onderling. Burgemeester Grootenboer: “Ik hoop van harte dat deze samenwerking op veel vlakken vruchtbaar zal zijn en dat het mooie dingen oplevert voor Goeree-Overflakkee. De branchegerichte vacaturewand met gemiddeld 130 actuele vacatures per week laat al zien dat er voldoende werk te bemiddelen is”.

De GO-markt is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur. Voor telefonisch contact met een medewerker van de GO-markt kunt u de gemeente Goeree-Overflakkee bellen, via het algemene telefoonnummer 14 0187. De GO-markt is ook via e-mail bereikbaar: gomarkt@goeree-overflakkee.nl.