Stellendam - Op dinsdag 28 november 2017 zou er een Muskathlon Roadshow in Stellendam zijn. Deze gaat helaas niet door. Team Muskathlon van Compassion Nederland: "Helaas hebben wij een spijtig bericht aangaande de Muskathlon Roadshow in Stellendam. In tegenstelling tot de andere Roadshows heeft deze Roadshow de minimale deelname niet gehaald. Dit betekent dat wij de Roadshow avond moeten cancelen." Lees hieronder meer.

"Mocht jij wel meer informatie willen over de Compassion Muskathlon, dan staan we je natuurlijk graag te woord! Daarvoor kun je ons bellen via 055 599 4422. We maken graag tijd voor je! Tevens verwijzen we je graag naar muskathlon.com en compassion.nl/muskathlon voor meer informatie. Hopelijk mogen we het in 2019 weer eens proberen een Muskathlon Roadshow in de regio van Stellendam te organiseren! Nogmaals, voel je niet bezwaard ons te bellen of mailen als je het prettig vindt meer informatie te ontvangen over de Muskathlon in 2018.

Muskathlon

Een sportieve uitdaging in onder andere Afrika en Azië waar inmiddels honderden mensen aan mee hebben gedaan. Een Muskathlon Roadshow blikt met name vooruit op de Compassion Muskathlons in 2018 en 2019. Een roadshow-avond bestaat uit twee speciale korte films en enkele inspiratiemomenten.

De Muskathlons in oa Afrika en Azië worden georganiseerd door de 4e Musketier en Compassion Nederland. Beide organisaties zetten zich met de Muskathlon al jaren hand in hand in tegen onrecht over de gehele wereld. De Muskathlon Roadshow, een initiatief van Compassion Nederland, heeft inmiddels in vier steden plaatsgevonden.

Een grensverleggende ervaring

De Compassion Muskathlon is een bijzondere uitdaging in Azië of Afrika. Deelnemers gaan ruim een week mee op reis naar één van de landen waar Compassion actief is. In 2018 zijn deze landen bijvoorbeeld Ethiopië, de Filippijnen en Indonesië. Tijdens de reis levert elke deelnemer een dag een uitdagende sportieve prestatie: wandelen, hardlopen of mountainbiken. In het jaar voor de Muskathlon worden fondsen geworven voor kinderen in armoede. Maar de Muskathlon is meer dan het werven van fondsen en een sportieve uitdaging. Tijdens de reis kijken de deelnemers armoede recht in het gezicht, tijdens bijvoorbeeld de bezoeken aan een sloppenwijk of steengroeve. Ook vinden er bezoeken plaats aan projecten van Compassion, gezinnen thuis en ontmoetingen met kinderen die ondersteund worden door Compassion. Met haar of zijn Muskathlon brengt elke deelnemer hoop op plekken die door velen zijn vergeten. En wordt een stem gegeven aan kinderen die leven in extreme armoede.