Goeree-Overflakkee - Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee bezorgde op maandagavond 2 oktober 2017 het eerste reisdocument. Onder toeziend oog van een bezorger van Dynalogic ontving mevrouw Van Hooff uit Sommelsdijk haar paspoort thuis. Burgemeester Grootenboer-Dubbelman is enthousiast: “De gemeente streeft naar toegankelijke en flexibele dienstverlening. De bezorgservice van reisdocumenten is hier een mooi voorbeeld van. Inwoners hoeven nog maar eenmaal naar het gemeentehuis toe, alleen voor de aanvraag." Lees hieronder verder.

Vermelden bij aanvraag

Sinds maandag 2 oktober 2017 is het voor iedere inwoner mogelijk om bij de aanvraag van een nieuw reisdocument – of verlenging van het oude – te kiezen voor (thuis)bezorging. Hierna is het niet mogelijk om alsnog voor bezorging te kiezen.

Bezorging

Het bezorgen kost € 4,95 per reisdocument. De levering kan in heel Nederland plaatsvinden, met uitzondering van de Waddeneilanden. Het reisdocument kan op maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 22.00 uur en op zaterdag tussen 08.00 en 18.00 uur worden bezorgd. De aanvrager dient het reisdocument persoonlijk in ontvangst te nemen. De (thuis)bezorging is een proef, na een jaar besluit de gemeente of de service blijft.

Kijk voor aanvullende informatie over de bezorging van reisdocumenten en uitzonderingen op de website van de gemeente of neem telefonisch contact op met het Klant Contact Centrum via 14 0187.