Ouddorp - De gemeente Goeree-Overflakkee startte begin september 2017 met de verspreiding van blauwe papiercontainers in alle dorpskernen. Op maandag 25 september 2017 hielp wethouder Daan Markwat mee met het verstrekken van de containers aan de Achterweg in Ouddorp. De invoering is één van de maatregelen uit het afvalbeleidsplan 2015-2020. Met de uitvoering van het plan streeft de gemeente naar 75 procent hergebruik van het huishoudelijk afval. Eerder gaf de gemeente ook antwoorden op veelgestelde vragen. Lees hieronder verder.

Een aantal jaar geleden is de papiercontainer al ingevoerd in Nieuwe-Tonge, Middelharnis, Sommelsdijk en Stad aan ’t Haringvliet. “Gebleken is dat door het gebruik van een container er beduidend meer papier wordt gescheiden van het restafval, dan zonder container”, aldus wethouder Daan Markwat. “Daarom heeft de gemeente besloten om de papiercontainer ook in de andere dorpskernen in te voeren”. Medewerkers van Webego (het uitvoeringsbedrijf van de gemeente) verstrekken in de maanden september tot en met november de papiercontainers.

Informatiefolder

Medio oktober ontvangen inwoners van de gemeente een informatiefolder. Hierin staat de inzameldag van oud papier vermeld. Verder bevat de folder een overzicht met wat wel en niet in de papiercontainer mag.

Inzameling

Vanaf november 2017 haalt een professioneel inzamelingsbedrijf oud papier en karton op. Instanties, zoals verenigingen, kerken en scholen helpen mee tijdens het legen van de papiercontainers. De netto opbrengst van het oud papier wordt eerlijk verdeeld onder de inzamelende instanties. Tot die tijd kunnen inwoners papier op de huidige manier blijven afgeven.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de levering van papiercontainers en voor antwoorden op veelgestelde vragen kunt u verder lezen op de website van de gemeente.

Foto: Wethouder Daan Markwat verstrekt samen met Webego-medewerker Wim van Moort blauwe papiercontainers in Ouddorp.