Ooltgensplaat - Vanaf maandag 25 september 2017 is de keersluis bij Ooltgensplaat beperkt geopend. Door het sluiten van de keersluis voorkomt de gemeente dat er blauwalg uit het Volkerak-Zoommeer de haven binnenstroomt. Boten kunnen op vastgestelde tijden in en uit de haven van Ooltgensplaat varen. Het pontje Waterpoort blijft gewoon varen. De gemeente heeft contact met de schipper van het pontje om het openen en sluiten van de sluis af te stemmen met de vaartijden. Daarnaast staat er een bord met het telefoonnummer van de schipper, zodat passagiers bij hem informatie kunnen opvragen. Lees hieronder de bedieningstijden en het advies bij Blauwalg.

Bedieningstijden keersluis:
09.00 - 09.15 uur
11.15 - 11.30 uur
15.30 - 15.45 uur
19.00 - 19.15 uur

Deze maatregel blijft in stand zolang de gemeente het nodig acht. De dorpsraad, watersportvereniging en veerpont zijn betrokken en geraadpleegd bij de genomen maatregelen.

Advies
Vermijd contact met het water en laat ook uw huisdier er niet in zwemmen. Als u in aanraking komt met blauwalgen of als u die bij het zwemmen binnenkrijgt, kunt u last krijgen van irritaties aan uw ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en in sommige gevallen zelfs grotere gezondheidsproblemen. Bent u in aanraking geweest met blauwalgen, spoelt u zich dan goed af onder de douche. Bij het ontstaan en aanhouden van klachten is het raadzaam om contact op te nemen met de huisarts.