Ouddorp - Al eerder kopte een krant dat boer Westhoeve maar liefst 15 granaten tussen zijn aardappelen vond op zijn akker aan de Hofdijksweg in Ouddorp. Er werd gesuggereerd dat de granaten tevoorschijn kwamen tijdens het rooien, maar dat klopt niet. De lokale omroep op Goeree-Overflakkee, RTV Slogo ging bij Jan Westhoeve op zijn aardapelsorteerbedrijf langs op maandag 28 augustus 2017. De dag dat de EOD (Explosieven OpsporingsDienst) de granaten tot ontploffing bracht. Want granaten werden er daadwerkelijk gevonden, maar niet op een Ouddorpse akker. Lees hieronder meer.

Op het aardappelsorteerbedrijf van Westhoeve ontvangen ze aardappels uit andere landen. Ditmaal ontvingen ze aardappels uit Frankrijk. "En als de aardappels uit bepaalde delen van dit land komen, is het vaak zo dat er niet alleen aardappels geleverd worden." De granaten waar het over gaat, werden gevonden tussen de aardappels die Westhoeve ontving uit Frankrijk.

Westhoeve vertelt verder:"Als we de aardappelen hebben gesorteerd en we hebben een aantal granaten gevonden, dan bellen we normaal gesproken de gemeente op. De gemeente regelt dit verder voor ons met de politie en de EOD. Maar ditmaal liep het allemaal anders. De gemeente op vrijdagmiddag niet meer te bereiken en daarom hebben we gelijk de politie maar gebeld. Die namen dit op als een serieuze 112-melding, vandaar alle commotie. Normaal gesproken (want dit komt veel vaker voor) wordt dit dus iets minder luidruchtig afgehandeld....afgezien van de ontploffing dan, die maakt altijd herrie."

RTV Slogo neemt deze video op in de wekelijkse programmering, bekijk deze HIER.

Kijk of luister HIER LIVE mee met Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee.

[update 1-9-'17] De film is spectaculair geworden en zit volgende week in de uitzending van lokale televisie RTV Slogo. Maar is nu ook al online op FB en Youtube.