25 augustus 2017, Goeree-Overflakkee - Eerder deze week kwam een derde ingezonden brief, met dringende oproep, uit een deel van de samenleving van de dorpen Nieuwe-Tonge en Oude-Tonge, of hoe ze zich noemen: "het windputje van Goeree-Overflakkee". In de raadsvergadering van 31 augustus stond een actuele onderwerp op de agenda: Windpark Battenoord. "We hebben echter vernomen dat de behandeling van de vergunningaanvraag voor Windpark Battenoord is uitgesteld en dus niet behandeld zal worden op de eerstvolgende vergadering." En voor dit agendapunt deed "het Windputje" de oproep aan alle inwoners uitgaan, om er naartoe te komen. Lees hieronder verder en bekijk de update.

Woordvoerder van het Windputje van Goeree-Overflakkee, Ies Hartog weet nog niet goed wat hij ervan moet denken:"Er wordt veel gespeculeerd. De behandeling van Windpark Battenoord in de raadsvergadering van 31 augustus gaat in ieder geval niet door. Gisteren bereikte ons het bericht dat de geplande behandeling van het windpark Battenoord op donderdag 31 augustus 2017 niet doorgaat. De fractievoorzitters hebben dinsdagavond in het presidium besloten de behandeling van dit onderwerp uit te stellen. Ons is niet bekend om welke redenen het punt van de agenda is afgevoerd. Zodra wij meer weten over de vervolgbehandeling van het windpark zal "het Windputje" (dorpsraad Nieuwe-Tonge in bloei, de dorpsraad Oude-Tonge en de stichting Mallemolens) u informeren. P.S. Ondertussen wordt er stevig doorgebouwd aan Windpark Krammer, zie foto's."

Foto 1: Aan dit generatorhuis komt de rotor met een diameter van ruim 130 meter.

Foto 2 & 3: Voortgang Windpark Krammer.

--------------

[Update 25-8-2017, 18:48 uur] De redactie van Koole Media Service heeft gemeente Goeree-Overflakkee om een reactie gevraagd. Gemeente reageert: "Om tot een zorgvuldige een goed afgewogen besluit te kunnen komen, heeft het Presidium aangegeven iets meer tijd nodig te hebben. Het Presidium heeft daarom besloten om de besluitvorming rondom beide windparken te verzetten naar de volgende raadsvergadering (twee weken later)."