24 juli 2017, Goeree-Overflakkee - RTV Slogo heeft naast de vaste programmering ook wekelijks nieuwe programma’s voor u klaar staan. De nieuwe items van deze week leest u hieronder; u ziet onder andere: "Stroom", "Portdagen Goedereede", "Musica Nautica, van Sempre Crescendo" en een aflevering van "‘t Eiland ant waerk". Bekijk ook de frequenties hieronder.

Stroom: Het Haringvliet vanaf het water: Het gebied ervaar je misschien wel het beste per boot. En dus gaat Jamaine mee op de zeilboot van Dico en Marian. Ze kayakken vanuit Stad aan ’t Haringvliet en vreemd genoeg hebben ze daar geen peddels bij nodig! Fietsers en wandelaars kunnen ook het water op als ze meevaren op de pont van Huib Bijl. Hij is de 4e generatie pontbaas en vertelt over de tijd dat het op het Haringvliet druk was met veerdiensten om mensen en goederen naar de overkant te brengen. Kees en Fre gaan op zoek naar de mierenleeuw. Dat doen ze in het Voornes Duin bij Rockanje. De mierenleeuw is een opmerkelijk beestje waarvan de larven met valkuiltjes in het zand mieren vangen. STROOM is iedere week te zien op RTV SLOGO en is een productie van RTV Rijnmond.

Portdagen Goedereede: Op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni j.l. stond Goedereede in het teken van de Goereese Portdagen, een historisch stadsfeest voor jong en oud. Tijdens deze twee dagen waren er culturele en muzikale activiteiten op en rond de Markt. Hoogtepunten waren bijvoorbeeld de openluchtoptredens op vrijdag- en zaterdagavond van Toneelclub De Klokkedieven en de historische markt op zaterdag. Gert van Koppen maakte een uitgebreide reportage van dit historische evenementen en deze kun je in een serie uitzendingen bekijken. Deze week deel 2 van de Goereese Portdagen.

Musica Nautica: Sempre Crescendo: Op donderdagavond 6 juli 2017 vond in de haven van Middelharnis de vierde editie plaats van "Musica Nautica". Vanaf een ponton in de haven verzorgde het fanfareorkest van koninklijke muziekvereniging Sempre Crescendo een avond programma dat geheel bestaat uit de soundtracks van beroemde films en de herkenningstunes van bekende TV-series. Musica Nautica IV is een co-productie van koninklijke muziekvereniging Sempre Crescendo en watersportvereniging Flacquee.

‘t Eiland ant waerk: Wat zijn de dagelijkse bezigheden van de inwoners van Goeree Overflakkee ? Deze week kun je mooie beelden zien van bovenaf waarop is vastgelegd hoe de bewoners na een lange werkdag weer naar huis terugkeren.

De vaste programma’s bij RTV Slogo zijn:

*De Huiskamer van Flakkee: Praatprogramma. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

*Rondrit: In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

*Jeugdvideo: De uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden. De bekende Clown Jopie en zijn kleurrijke Tante Angelique willen een dagje uit. In deze aflevering gaat Clown Jopie trampoline springen, als dat maar goed gaat? Tante Angelique wordt door de ondeugende clown uitgenodigd om mee te springen. Voor ze het weet ligt ze samen met Clown Jopie op de trampoline. Tante Angelique vindt de clown met het groene haar de grootste Kiw van Nederland. Samen zingen ze de hit “Hij is een Kiwi”. Het vrolijkste kinderduo van het land maakt er weer een gezellige boel samen met alle kinderen in de speeltuin.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort:

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371. TV Analoog: 67+

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op www.rtvslogo.nl.

Volg op Facebook: facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo