Middelharnis - Op vrijdagavond 1 september 2017 organiseert het vrouwelijk deel van de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee een bijeenkomst met het thema ‘Vrouwen meer politiek actief’. Belangstellenden, vrouwen én mannen, zijn van harte welkom deze avond deel te nemen aan het informatieve programma. Op de foto ziet u (v.l.n.r.) Addy Rijerkerk (raadslid VVD), Petra ’t Hoen (raadslid PvdA), Ada Grootenboer (burgemeester en voorzitter gemeenteraad) en Tea Both (raadslid CDA). Lees hieronder meer.

Vrouwen in de gemeenteraad

De vrouwelijke leden van de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee vragen aandacht voor het werk dat juist ook vrouwen in de lokale politiek kunnen verrichten en het verschil dat zij daarin kunnen maken. De gemeenteraad van Goeree-Overflakkee telt 29 zetels, drie daarvan zijn er in de huidige raad ingevuld door een vrouw. Ook landelijk is het de trend dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad, de gemeente Blaricum heeft als enige gemeente in Nederland meer vrouwelijke raadsleden dan mannelijke.

Lokale politiek

Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Om de lokale politiek op Goeree-Overflakkee een betere afspiegeling van de lokale samenleving te laten zijn, vragen de raadsleden Tea Both (CDA), Petra ’t Hoen (PvdA) en Addy Rijerkerk (VVD) voorafgaand aan de verkiezingen aandacht voor dit onderwerp. Door het organiseren van een informatieavond hopen zij meer vrouwen in beweging te krijgen om mee te gaan denken over de onderwerpen in de lokale politiek. Ook de bewustwording onder mannen over de rol van vrouwen is hierbij belangrijk. Burgemeester Ada Grootenboer ondersteunt het initiatief van de drie raadsleden.

Programma bijeenkomst 1 september

De informatieve bijeenkomst wordt op vrijdagavond 1 september tussen 19.30 en 22.00 uur gehouden in de raadzaal in Bestuurscentrum Het Rondeel aan de Dwarsweg in Middelharnis. Voor de bijeenkomst wordt een ervaren politica uitgenodigd en er is volop gelegenheid met raadsleden ideeën, ervaringen en praktijkvoorbeelden te delen. Ook zijn er workshops om een beeld te geven van de inhoud van het raadslidmaatschap en de context ervan.

100 jaar vrouwenkiesrecht

In 2017 is het precies 100 jaar geleden dat vrouwen zich voor het eerst verkiesbaar konden stellen. Het passief kiesrecht. Een mooie aanleiding om aandacht te vragen voor een betere afspiegeling van de samenleving in de gemeenteraad, waarbij het aantal vrouwen flink omhoog zou moeten.

Aanmelden

Om te weten hoeveel mensen er tijdens de avond aanwezig zijn, is het wenselijk dat u zich vooraf aanmeldt voor de bijeenkomst. Dat kan via dit mailadres.