Ouddorp – Op dinsdag 4 juli 2017 zal Timon van Dieren (18) zijn D-examen voor het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee afleggen op piano en orgel. Tijdens een uurtje 'muziek' neemt hij de luisteraar mee naar Bach, Franck, Prokofiev en Poulenc. Het concert begint om 18:00 uur en vindt plaats in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente te Ouddorp. De toegang is gratis. Timon van Dieren heeft vele jaren orgelles genoten bij Rinus Verhage. Na een aantal jaar is hij ook begonnen met pianoles bij Piet Westhoeve, waardoor het D-examen op de unieke combinatie van zowel orgel als piano zal plaatsvinden. Lees hieronder verder.

Het concert begint op orgel met een dubbelfuga in F groot van maestro J.S. Bach. De fuga is uitzonderlijk knap gecomponeerd; het is contrapunt van het hoogste niveau met vele contrasubjecten en stretto’s en het geheel is hierdoor van grote schoonheid en een lust voor het oor. Het tweede orgelwerk is het Troisième Choral van C. Franck, een beroemde vertegenwoordiger van de Franse romantiek. Lyrische koraalmelodieën wisselen af met snelle passages; indrukwekkend en geschreven voor de Franse kathedralen.

Om in de sfeer van de romantiek te blijven volgt na Franck de Eerste Pianosonate van Prokofiev, op de prachtige concertvleugel van de Doopsgezinde Gemeente. Het stuk zit vol ontroerende melodieën en prachtige motieven. Na het spelen van dit virtuoze stuk is het stof van elke toets wel verdwenen. Tot slot volgt de ontroerende Sonate pour flute et piano van F. Poulenc. Timon speelt dit samen met de zeer begaafde dwarsfluitist Suzanne Roeland. Het stuk zingt dat het een lieve lust en raakt de luisteraar tot in de kleinste details!

Het bestuur van de het Muziekgebouw en de docenten nodigen u van harte uit om dit bijzondere examenconcert bij te wonen: "Iedereen is dus zeer welkom!"