Goeree-Overflakkee - In september 2017 start AutismeGO met een nieuwe gespreksgroep voor volwassenen met (kenmerken van) autisme. Het uitwisselen van persoonlijke ervaringen biedt herkenning en erkenning. En het uitdiepen van tevoren gekozen onderwerpen levert vaak nieuwe inzichten op. Deze groep over autisme zal op ons eiland vanaf september 1 keer per maand bijeenkomen op een dinsdagavond. De precieze locatie zal gekozen worden aan de hand van de aanmeldingen die vóór 10 juli binnen zijn. Lees hieronder verder.

Een bekende groep biedt veiligheid om tot diepgaande gesprekken te komen, terwijl je spontaan niet zomaar over je autisme zal beginnen. Praten met gelijkgestemden kan zo een hele opluchting zijn, weer ruimte in je hoofd opleveren. Je ontdekt dat je de ander wat te bieden hebt met je ervaring en komt zelf ook met nieuwe ideeën thuis.

Deelnemers delen de behoefte om open te kijken wat er allemaal in je hoofd rondspookt en samen te zoeken naar handvatten hoe jij in je eigenheid het prettigst jouw leven leidt. Ook al lukt het niet altijd daar woorden aan te geven, of vind je van jezelf dat de vele gedachten er onsamenhangend uit komen. Daar ben je niet de enige in.

Aanmelden via autismeGO@gmail.com. Vermeld in uw mail daarom wel uw woonplaats.

Latere aanmeldingen zijn ook zeker nog welkom. Ook kunt u op dit mailadres meer informatie vragen over de gespreksgroep. Of suggesties doen, op welke manier u graag in contact komt met andere volwassenen met autisme.