Ooltgensplaat - Van 7 april tot en met 25 mei 2017 ligt de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) voor de opschaling van het windpark Piet de Wit bij Ooltgensplaat ter inzage. De opschaling van het windpark betreft de vervanging van de windmolens in de huidige lijnopstelling. De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op dinsdag 16 mei a.s. een inloopavond over het windpark. Tijdens deze avond kunnen belangstellenden kennisnemen van de NRD en vragen stellen aan de adviseurs van de gemeente, DCMR en de initiatiefnemers. Lees hieronder meer.

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Voor de concrete invulling van het plaatsingsgebied moet een milieueffectrapportage (MER) opgesteld te worden. Een milieueffectrapportage brengt de milieugevolgen van een besluit in beeld voordat het besluit wordt genomen. Zo kan de gemeente de milieugevolgen bij haar afwegingen betrekken. Het doel van een milieueffectrapportage is om het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming over activiteiten met mogelijk belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

De eerste stap in de procedure rondom de realisatie van een windpark is het bekendmaken van het voornemen om een MER op te stellen en het ter inzage leggen van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). De Notitie Reikwijdte en Detailniveau geeft globaal een beschrijving van de activiteit waarvoor de MER wordt opgesteld. Hiernaast staat aangegeven op welke manier en tot welk detailniveau de milieueffecten van dit onderwerp worden onderzocht.

Inloopavond

De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op dinsdag 16 mei 2017 een inloopavond voor belangstellenden om kennis te nemen van de stukken. Daarnaast is het mogelijk om vragen te stellen aan adviseurs van de gemeente, DCMR en de initiatiefnemers. De inloopavond is van 19.00 tot 21.00 uur en vindt plaats in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. De avond heeft het karakter van een informatiemarkt en heeft geen plenair gedeelte. Belangstellenden kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur op elk gewenst moment binnenlopen.

Ter inzage

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau is tot en met 25 mei 2017 in te zien op het gemeentehuis en digitaal via de website van gemeente Goeree-Overflakkee. Men kan op de notitie een zienswijze indienen onder vermelding van ‘windpark Piet de Wit’.