22 april 2017, Dirksland - Oranjevereniging Dirksland is aangedaan: "...over het vernielen van onze stroomkast. In de nacht van dinsdag op woensdag 19 april 2017 hebben vandalen op het terrein van de dorpskerk onze stroomkast vernield. Aangezien deze eigendom is van de Oranjevereniging en repareren geen optie meer is draaien wij voor deze kosten á €500,00 op: vreselijk!" De vereniging is oprecht verdrietig en één van de bestuursleden vraagt zich af:"...waar doen we het allemaal nog voor, we proberen het dorp zo mooi mogelijk te versieren en een gezellig feest neer te zetten (waar heel veel werk in zit) en dan vinden sommigen het leuk om de boel te vernielen?!?" De vereniging doet een oproep, lees hieronder verder.

De voorzitter van de Oranje vereniging Dirksland heeft uiteraard melding gemaakt van deze zaak bij politie en die nemen de zaak serieus. Bestuurslid: "Op de twee foto's was de kast al recht gezet en er brand nog 1 groep in, maar de bedrading van de andere groepen en het binnenwerk is kapot. We durven de doos niet verder open te maken om te kijken naar de schade, want we zijn bang dat de laatste groep dan ook weg valt. dat zou heel jammer zijn, want dat zijn de lampjes rond de ring van ons mooie dorp".

Getuigenoproep

Een ieder die informatie heeft aangaande deze vernieling, wordt opgeroepen zich te melden bij de politie, team Haringvliet, via telefoonnummer 0900-8844. Mocht u, om redenen, liever uw informatie anoniem melden? Beld u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.