Regio - Vrijdagmorgen 21 april 2017 ontving stichting WO2GO een welkome verassing van stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht. Deze prachtige stichting die een vliegend luchtvaartmuseum in stand houdt, verzorgt zaterdag een flypast tijdens de onthulling van een herdenkingspaneel ter ere van de Ierse piloot Thomas Noble Forster bij Stad aan ’t Haringvliet. De flypast zou, zoals eerder vermeld, worden uitgevoerd door twee Harvards. "Zou"...., want de samenstelling is veranderd! Stichting WO2GO: "Verheugd kunnen wij de bezoekers van de ceremonie mededelen, dat de 'Beechcraft D18S' één van de Harvards vervangt! Het is de eerste keer dat deze prachtige kist het eiland Goeree-Overflakkee zal bezoeken tijdens een flypast en in formatie met de Harvard, gaat dit op zeker voor mooie plaatjes zorgen! Graag tot morgen op de Zeedijk bij Stad aan ’t Haringvliet!" Bekijk hieronder het programma.

Programma (zoals eerder uitgegeven, zonder wijziging Beechcraft)

Het programma op 22 april 2017 start om 13.30 uur voor genodigden in Het Trefpunt in Stad aan ’t Haringvliet. Om 14.00 uur zal het gezelschap te voet vertrekken vanuit de Oranjelaan richting de locatie van de onthulling aan de Zeedijk, net iets buiten het dorp. Alle belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aan te sluiten, of op de locatie waar de plechtigheid om circa 14.15 uur begint. Hier zullen diverse mensen spreken, worden er gedichten voorgedragen en worden er ‘live’ typische Ierse liederen gespeeld op evenzo typische Ierse muziekinstrumenten. De ceremonie zal worden afgesloten om 15.15 uur met een mooie flypast van twee zogenaamde AT-16 Harvard (bouwjaar 1943!) toestellen van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht. Op dit type toestel heeft menig vliegenier tijdens de Tweede Wereldoorlog en nog lang daarna zijn opleiding gevolgd tot piloot. Een passend eerbetoon!

"Het programma van deze middag is tot stand gekomen dankzij een hele mooie samenwerking tussen WO2GO, de gemeente Goeree-Overflakkee en met name de dorpsraad Stad aan ’t Haringvliet en de inwoners van Stad aan ’t Haringvliet die fantastisch hebben geholpen met onder andere het faciliteren van deze middag".