Middelharnis - Op zaterdag 8 april 2017 organiseert Michel van Doorn (53) uit Ooltgensplaat in samenwerking met Brasserie Dok16 en MTB Flakkee een gave 'MTB Sponsortocht' die in het teken staat van 'Duchenne Heroes'. Michel fietst in september 2017 mee met Duchenne Heroes. Een MTB-tour van 700km door 4 landen met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar nieuwe medicatie voor de spierziekte Duchenne. Lees hieronder meer over het verrassende parcours wat uitgekozen is, de geweldige aanpak en.... "jij fietst toch ook mee voor dit goede doel!"

Michel van Doorn

Michel van Doorn is geboren op 9 februari 1964 en hij is opgegroeid in Spijkenisse. Geen geen "rasechte Flakkeeënaar" dus, maar hij vertelt graag hoe hij op het prachtige eiland Goeree-Overflakkee terecht is gekomen. Michel: "Na 23 jaar gewoond te hebben in Spijkenisse ben ik, samen met mijn vrouw, verhuisd naar Hekelingen en daarna naar Zuidland. We gingen op zoek naar een landelijke woning met een leuk stukje grond voor onze paarden en zijn terechtgekomen in de schitterende polder van Ooltgensplaat. Hier wonen wij nu bijna 7 jaar met veel plezier en met veel rust."

Het goede doel

Michel vertelt hoe hij "zijn goede doel", de spierziekte Duchenne in aanraking kwam: "Zo'n 15 jaar terug, ging een kennis van mij hardlopen voor Duchenne. Ik had daarvoor nog nooit van deze ziekte gehoord. Het verhaal wat ik daar hoorde over een moeder met drie zonen, die alle drie de spierziekte Duchenne hadden, met een levensverwachting van 20 jaar, was toen iets wat diepe indruk op mij heeft gemaakt. Ik heb me toen voorgenomen om elk jaar mijn hobby fietsen te combineren met een goed doel. Afgelopen oktober kwam er op Facebook een berichtje voorbij over 'Duchenne Heroes', een 700 km MTB-tocht door vier landen met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar medicatie om de levensverwachting van de kinderen met Duchenne te verlengen. Mijn gedachten waren gelijk "wat gaaf", dit wordt mijn doel voor 2017 en heb mij vrij snel ingeschreven voor deze uitdaging. Na contact te hebben gehad met Brasserie DOK 16 en MTB Flakkee werd er door deze partijen zeer positief gereageerd. Ook zij hebben er veel tijd ingestoken om deze sponsortocht te helpen opzetten. En voor de niet-fietsers is er echt genoeg te beleven op 8 april bij de Brasserie op het terrein van Hernesseroord."

MTB Sponsortocht

De MTB Sponsortocht wordt gehouden op het nieuwe verrassende parcours wat rond om Hernesseroord in Middelharnis ligt. Er kunnen afstanden van 10, 20 en 30 km verreden worden. De start van de 10 km is om 09:30 uur uur, die van de 20 km en 30 km start om 11:00 uur Inschrijfgeld is €5,00 per persoon en het inschrijfgeld gaat in zijn geheel naar Duchenne Heroes! Ook Dok 16 staat in het teken van Duchenne Heroes dus ook als u niet fietst kunt u bij dok 16 terecht voor een gezellige dag.

Van Doorn: "Mijn uitdaging, die 700 km, houdt uiteraard wel in dat er flink getraind moet worden op de MTB-tocht door de vier landen. Ik ben een wielrenner en geen MTB-er, dus dat is echt een uitdaging. Inmiddels heb ik veel "trainingskilometers", blauwe plekken en schaafwonden en weet ik dat het een bijzonder pittige gaat worden. Maar om mee te doen moet er naast de inschrijving van €380,00, ook nog een minimaal sponsorbedrag worden opgehaald van €2500,00. Vandaar de sponsortocht in Middelharnis op zaterdag 8 april aanstaande!"

Inmiddels heeft Michel, door zijn Facebookvrienden en werkrelaties aan te schrijven, al ruim €800,00 binnen. Maar om uiteindelijk de €2500,00 bij elkaar te krijgen, organiseert hij de sponsortocht op 8 april en zijn er inmiddels scholen benaderd voor een sponsorloop. Michel: "Natuurlijk kunnen bedrijven, scholen of andere instellingen die iets willen doneren of iets willen organiseren, altijd contact met mij opnemen!"

Praktische informatie/contact

Meer informatie over Duchenne vind u op Duchenne.nl

Sponsoren kan via DEZE LINK.

Inschrijven kan via de mail: mtbvoorduchenne@gmail.com.