Goeree-Overflakkee - Wekelijks staan er uitzendingen voor u klaar. Vanaf maandag 27 februari 2017 kunt u weer genieten van een nieuwe wekelijkse tv-uitzending van uw lokale omroep RTV SLOGO. Weer bomvol nieuwe items zoals de opbouw van de 'Deltawerken', 'De Huiskamer van Flakkee', '(sport-) Verenigingen en alcohol', 'Laaggeletterdheid', 'Peter v Dalen op De Hoeksteen', Waarschuwing politie', 'Jeugdvideo' en 'HSV The Islanders'. Bekijk hieronder de uitzendtijden en achtergrondinformatie bij de diverse video's.

Video's in de uitzending:

1 Opbouw Deltawerken; Aflevering over de watersnood die zoveel verdriet aan de bewoners van ons mooie eiland heeft toegebracht. Dit maal, naast deze ellende, ook de unieke beelden van de goedkeuring van het parlement (Tweede Kamer) aan de opzet en uitwerking van het Deltaplan. De film ‘De getijden bedwongen’ geeft een beeld van de inspanningen, innovatief en creatief, die nodig waren om tot goede en bestendige oplossingen te komen.

2 De huiskamer van Flakkee; In een nieuwe aflevering van De Huiskamer van Flakkee, is presentatrice Rietje in gesprek met…..

3 Sportieve jeugd en alcohol; Verantwoord alcoholgebruik in sportkantines was het thema van de Sportkoepel NOC*NSF in de presentatie van de bijeenkomst ‘(sport-)verenigingen en alcohol’ in Het Rondeel te Middelharnis, die door de kinderarts Nico van der Lely, kinderarts aan het Reinier de Graal ziekenhuis in Delft, werd gegeven. Waaruit naar voren kwam dat alcohol als no 1 op de lijst van drugs was toegevoegd. Eén van de aanwezigen: “Hopelijk heeft deze schokkende presentatie bij bestuurders en sportkantines iets losgemaakt waardoor de kinderen behoed worden voor de gevolgen van alcohol gebruik. Neem je verantwoording en doe er iets aan.”

4 Laaggeletterdheid; Nogmaals besteedt uw lokale omroep aandacht aan laaggeletterden en het belang om, mensen die dit nodig hebben, daarbij te ondersteunen.

5 Peter van Dalen op CBS De Hoeksteen; Peter van Dalen, lid van de ChristenUnie (Europees Parlement) bezocht eerder de CBS De Hoeksteen te Ooltgensplaat en ging in gesprek met groep 8 over zijn werk. Onderwerpen zoals ‘visserij’ en ‘reizen naar het verre Oosten’, kwamen aan de orde.

6 Waarschuwing Politie; Bekijk deze waarschuwing van de politie over oplichting aan de deur; “Laat je niets wijsmaken aan de deur; politie waarschuwt speciaal de ouderen”.

7 Aflevering Jeugd; Voor de jeugd een nieuwe 3-delige serie. “De dolle en griezelige avonturen van de 101 Dalmatiërs” met een extra item dat op de video volgt.

8 HSV The Islanders; Honk en Softbal Vereniging The Islanders laten zien wie zij zijn.

9 Rondrit (herhaling) + reclame.

Achtergrondinformatie:

Jaren 50-60 (niet wekelijks)

RTV SLOGO zendt unieke beelden uit over winkels, bedrijven en dorpen op Goeree-Overflakkee, vanuit de jaren 50-60. Het Streekarchief levert diverse afleveringen aan. De afleveringen zijn meestal een diapresentatie die gemaakt en ingezonden is door Hans van Oostende met materiaal uit de collectie van G.van Eck, uit het Streekarchief te Middelharnis.

Jeugdvideo

Jullie zien een aantal delen van de jeugdserie. Nederlands gesproken. De jeugd-uitzendingen worden dagelijks om 07:30 en 16:30 uur uitgezonden.

De Huiskamer van Flakkee (niet wekelijks)

RTV SLOGO zendt uitzendingen uit van het televisieprogramma De Huiskamer van Flakkee. Niet altijd wordt een uitzending aangeleverd, dus gepubliceerd. Als deze aflevering meedraait ziet u verslaggeefster Rietje die praat met diverse mensen van op of rondom het eiland. De uitzendtijden zijn 09:00 en 21:00 uur.

Rondrit

In deze video ziet u oudere beelden van ons eiland. De camera-auto van Koole Media Service heeft heel wat kilometers gemaakt over ons eiland. Geniet van de dorpen en dijken en zie wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. Wellicht ziet u bekende, maar ook onbekende straatjes voorbijkomen.

Uitzendkanalen in het kort:

Radio ether = 105.6 M (Oost) en 105.9 FM. Radio digitaal = kanaal 915. TV digitaal = kanaal 36 (ZIGGO) Cl+ module = 331. Het TV programma is voor leden van KPN op Kanaal 322 te volgen.

Programma’s in de uitzending: Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

RTV Slogo’s radio-uitzendingen zijn, op Goeree-Overflakkee, te beluisteren via de volgende frequenties: Ether 105.6 FM (west) / 105.9 FM (oost), Kabel 105.9 FM, Digitaal 915. De televisie-uitzendingen van RTV Slogo zijn via de Ziggo-kabel te ontvangen op: Digitaal: 36, Analoog: 67+ (840.000MHz), Cl+module: 331

RTV Slogo: Er zijn geen teletekstpagina’s (achter de TV) meer te lezen. Wellicht dat dit in de toekomst op een andere wijze kan worden vervangen door een modernere versie. Kijk voor meer informatie op rtvslogo.nl of volg de lokale omroep van Goeree-Overflakkee via twitter: @rtvslogo. Nieuwe medewerkers blijven van harte welkom: sámen maken we Goeree-Overflakkee.