Middelharnis - Op donderdag 19 januari 2017 sloeg Piet van Aken, woonachtig bij Zuidwester op het terrein Hernesseroord, de symbolische eerste paal van ‘Het Keeten’. Met deze handeling is de bouw officieel gestart. Het Keeten is een nieuwbouwproject van Zuidwester dat zal bestaan uit zes woningen. Iedere woning biedt ruimte voor acht cliënten. Dit project wordt gerealiseerd door Delta Techniek en bouwbedrijf De Vries en Verburg en wordt eind oktober 2017 opgeleverd. De officiële handeling, het slaan van de ‘eerste paal’, ging gepaard met het oplaten van vrolijk gekleurde ballonnen door de aanwezige bewoners, werknemers, familieleden en zelfs door burgemeester Ada Grootenboer. Bianca Hoitzing nodigde daarna iedereen uit om het feestelijke moment verder te vieren in Brasserie Dok16 met een hapje en een drankje. Lees hieronder meer.

Het Keeten
Bianca Hoitzing, regiomanager Goeree-Overflakkee Zuidwester, vertelde in haar speech: “De cliënten zijn erg enthousiast en kunnen niet wachten om hun nieuwe woning in gebruik te nemen. Het bijzondere van dit project is dat de woningen zo zijn ingericht dat ze gebruikt kunnen worden voor zowel groepswonen als voor meer individueel wonen. De ruimte die een cliënt krijgt, voldoet aan een volledige woning. Zo is er de mogelijkheid om cliënten die dat wensen meer zelfstandig te laten wonen als opstap voor het wonen buiten Zuidwester. Ook komt er een gebouw dat gebruikt gaat worden voor onder andere dagbesteding en recreatie.”

Een bewoner van Zuidwester op Hernesseroord is erg blij met de nieuwbouw: “Na de verhuizing hoef ik niet meer te wachten als er iemand anders in de badkamer zit, want dan heb ik een eigen douche en toilet.”

Duurzaam gebouwd voor de toekomst
Het Keeten wordt het meest duurzame zorgcomplex van Zuidwester en misschien zelfs wel van Nederland! Warmte en koeling worden namelijk geleverd via ‘aardwarmte’, zo gaan zonnepanelen het grootste deel van de stroomopwekking verzorgen. Daarnaast wordt dit het eerste complex van Zuidwester dat een volledig elektronisch toegankelijkheidssysteem heeft.