Middelharnis - Paaszaterdag 15 april 2017 staat de 6e Tulpenwandeltocht door polders en over dijken rond Middelharnis op de agenda. Start en finish zijn traditiegetrouw bij MSV&AV Flakkee aan de Oostplaatseweg in Middelharnis. De te wandelen afstanden tijdens deze editie zijn 11, 17,5, 25 en 40 km. De twee langste afstanden starten 8 uur, de overige om 9 uur. De organisatie heeft vier prachtige routes vastgesteld. Op veler verzoek bestaat weer de mogelijkheid om de route van de 25 km in de middag te fietsen. Nieuwtje: "De deelnemers aan de 11 km worden vervoerd naar relatief onbekend gebied." Vorig jaar bracht de wandeltocht veel geld op voor de goede doelen. Vertegenwoordigers van drie lokale goede doelen (Stichting GO Mobiel, Stichting Huifbedrijden GO en Stichting GO Special Kids) namen elk het prachtige bedrag van €1.500,00 in ontvangst. Tevens ontvingen het Streekmuseum G-O en het Rode Kruis Goeree-Overflakkee, afdeling Middelharnis een gift van €250,00. In totaal werd er zo €5.000,00 uitgereikt. Lees hieronder verder over de tocht van 2017!

Een van de lokale goede doelen voor de editie van 2017 is het Rode Kruis Goeree-Overflakkee, afdeling Middelharnis/Sommelsdijk. Het doel is om een AED met bijbehorende kast te schenken aan het Rode Kruis om deze op te kunnen hangen aan hun nieuwe gebouw aan de Marnix Gijsenstraat te Sommelsdijk. Andere goede doelen worden nader vastgesteld. Vanwege de vele verzoeken om veel tulpenvelden te mogen bewonderen worden de deelnemers aan de 11km vanaf het terrein van AV Flakkee opnieuw per bus en taxibusjes vervoerd naar een tulpenrijkgebied nabij Stad aan ’t Haringvliet. Ze wandelen vanaf daar o.a. door natuurgebieden het Watergat en ‘De Vliegers’ naar de kantine van AV Flakkee. Langs de route liggen minstens 6 tulpenvelden en de route voert niet door de bebouwde kom. De wandelaars van de drie langste afstanden stempelen bij de haven van Stad aan ‘t Haringvliet. Ook Manege Oostmoer en het clubgebouw van Modelvliegclub SDGO worden aangedaan.

Ook dit jaar is de 40 kilometer aan de route toegevoegd. Van de in totaal 833 deelnemers aan de vorige editie liepen er 50 de langste afstand. Mooie bijkomstigheid is, dat deelnemers aan deze afstand een stempelpost aantreffen in het gebouw van het Rode Kruis. Alle deelnemers komen langs diverse tulpenvelden en andere mooie natuur. Een aantal sponsors heeft aangegeven weer bij te willen dragen en de eerste vrijwilligers hebben zich reeds aangemeld. De organisatie is van mening, dat er vier gevarieerde routes zijn vastgesteld, waarbij natuur, gezelligheid en sportief bezig zijn hand in hand gaan. Er wordt gehoopt op veel deelnemers en lekker wandelweer. De opbrengst van het inschrijfgeld en de sponsoring komt geheel ten goede aan lokale goede doelen. Nadere informatie is binnenkort te verkrijgen via www.facebook.com/tulpenwandeltocht en de website van AV Flakkee (www.avflakkee.nl)