Middelharnis - Op donderdagmiddag 7 mei 2015, rond half vijf, werd de brandweer opgeroepen voor een brand bij schoenenwinkel van Haren aan het Zandpad, op D'n Diek in het centrum van Middelharnis. Er werd al snel opgeschaald naar 'middelbrand' en vrij kort daarna, naar 'grote brand'.

Er werden meerderde brandweervoertuigen uit de hele regio opgeroepen, ook is er een peleton opgeroepen, evenals de ambulance. Ook de politiehelikopter vloog rond boven de brand. Er is een groot watertransport ingezet voor extra watertoevoer.

Er zijn geen slachtoffers bij deze brand in Middelharnis. Het pand is gelijk ontruimd, evenals omliggende winkelpanden. Het Zandpad is aan beide zijden afgesloten. Er is veel rookontwikkeling in de omgeving. Omwonenden wordt geadviseerd alle ramen en deuren dicht te houden. Politie heeft een ruime omgeving bij de brand afgesloten.

Verzoek gemeente Goeree-Overflakkee: "We verzoeken u om NIET naar de brand te komen kijken of om naar het Zandpad toe te komen, dit in verband met de rookontwikkeling."

De getroffen winkels op D'n Diek in Middelharnis zijn voorlopig: vanHaren schoenen, Biedermeier Expresse, Rivian en Lake Side.

De brandweer is om 19:20 uur nog steeds aan het blussen. De brand is inmiddels overgeslagen naar aangrenzende panden. De gasleidingen branden nog, deze kunnen (nog) niet worden uitgezet.

Update 20:15 uur: Er zijn inmiddels vier winkelpanden betrokken bij de brand. De brandweer is nog steeds aan het blussen. De achtergevel van Van Haren is ingestort. De brandweer heeft metingen verricht. Er is geen asbest aangetroffen. De brandweer blijft echter wel monitoren.

Update 21:15 uur: Er zijn inmiddels verkeersregelaars ingezet. De brand is nog niet uit en dan kan ook nog wel een poosje duren. Er zijn nog steeds meerdere wagens actief.

Update 22:10 uur: De brandweer is nog steeds aan het blussen, in verband met het vuur dat blijft oplaaien. Voorlopig stoppen de updates over de brand in Middelharnis. Op vrijdag 8 mei 2015 blijft het Zandpad op de winkeldijk (het gedeelte langs de getroffen winkelpanden) afgesloten voor publiek.

Update vanHaren Schoenen, 8 mei 2015: "Door de enorme brand kunnen wij onze klanten nu helaas niet verwelkomen in ons filiaal in Middelharnis. Wij verwijzen onze klanten graag door naar onze filialen in Hellevoetsluis (Winkelcentrum de Struytse Hoeck 313 en 316). De inwoners van Middelharnis ontvangen op vertoon van adres en postcode, 5 euro korting bij aankoop van 24,90."

Update 9 mei 2015, 22:20: In de panden aan het Zandpad in Middelharnis waar op dondermiddag brand uitbrak, laait het vuur af en toe nog wat op. De hulpdiensten controleren regelmatig en blussen na wanneer nodig. Hoewel het nablussen helaas soms wat (verkeers)overlast geeft, is er geen reden om ongerust te zijn.