“Het gaat vervelend worden, teveel geld kosten en waarom houdt iedereen zijn mond erover?”. Zomaar wat uitspraken die worden gedaan naar aanleiding van de vele brandjes die, vaak in de weekenden, woedden in de straten en straatjes van Middelharnis en Sommelsdijk. Meestal containers, maar ook bosjes, schuttingen en soms zijn het auto’s die het moeten ontgelden.

Brand naast voertuig

In de nacht van vrijdag op zaterdag 18 april 2015 werden wederom een aantal containers in brand gestoken. Eén van de papiercontainers stond zo’n 20 centimeter bij een geparkeerde auto vandaan. Deze is door één van de fotografen van Koole Media Service, gelijk bij aankomst, weggetrokken bij het voertuig. Het voertuig is hierdoor gespaard gebleven.

Aangifte doen is noodzakelijk

Politie vraagt getuigen zich te blijven melden. Politie heeft aangiftes nodig om verdere onderzoeken te starten. Zonder aangiftes blijft een onderzoek liggen, dit tot grote frustratie van gedupeerden, maar ook van politie zelf. Heeft u iets verdachts gezien bovengenoemde nacht, of weet u van andere branden/brandjes meer af, bel dan via tel. 0900 8844. Anoniem melden kan uiteraard ook via tel. 0800-7000 (gratis). Aangifte doen is noodzakelijk: iedere aangifte wordt serieus genomen.