Op woensdag 17 september 2014 werd de website www.GOvoorelkaar.nl tijdens een feestelijke bijeenkomst in zorgcomplex Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk officieel gelanceerd door burgemeester Ada Grootenboer. De website is een digitaal vrijwilligersplatform, te vergelijken met Marktplaats, waarop vraag naar en aanbod van vrijwillige hulp bij elkaar worden gebracht. De burgemeester gaf meteen het goede voorbeeld en plaatste haar hulpaanbod op de website. Zoek elkaar, vind elkaar nu ook via GOvoorelkaar.

Na de opening door dagvoorzitter Bas ter Stege, was er een welkomstwoord door wethouder Gerrit de Jong. Met GOvoorelkaar wil de gemeente Goeree-Overflakkee de vrijwillige inzet en ondersteuning van mantelzorgers stimuleren. GOvoorelkaar.nl is dé vindplaats voor vrijwilligers op Goeree-Overflakkee en dé verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en professionals op Goeree-Overflakkee.

Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken. Eenmalig of voor langere tijd. De toelichting op het gebruik van GOvoorelkaar werd gegeven door Matthijs in ’t Veld en Astrid van der Steen. "Voor één persoon of voor een groep mensen te gebruiken. Hulpvragen zijn zeer divers, te denken valt aan hulp bij vervoer, gezelschap tijdens een kopje koffie of begeleiden van een kind met een beperking. Ook verenigingen, kerken of scholen die wel wat ondersteuning kunnen gebruiken bij een activiteit kunnen op GOvoorelkaar hun hulpvraag plaatsen. Daarnaast zijn ook professionele organisaties aangesloten bij GOvoorelkaar, zodat alle relevante organisaties en mensen samen kunnen werken om de hulpvraag op de beste manier in te vullen". Pieter Brandwijk en leerlingen van het EduDelta college, Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits en Regionale Scholengemeenschap RGO gaven, voor de officiële lancering, een toelichting op de burgerschapsstage.