• Nieuws

  • RecreĆ«ren

  • Bedrijven

Meer resultaten

[Update] 19- en 21-jarige monteurs overleden bij brand windturbine

Gepubliceerd: Woensdag 30 oktober 2013 om 13:49 |

[Update] 19- en 21-jarige monteurs overleden bij brand windturbine

Achthuizen – Op dinsdagmiddag 29 oktober 2013 is brand ontstaan in een windturbine aan de Mariadijk in Ooltgensplaat. Als gevolg van de brand zijn twee dodelijke slachtoffers te betreuren. De 19- en 21-jarige monteurs van het bedrijf Bettink uit Barneveld kwamen dinsdag vast te zitten op de windmolen, waar zij met nog twee andere collega’s, aan werkten.

De ene monteur werd al snel door de brandweer gevonden op de grond naast de turbine. De andere monteur werd later door reddingswerkers bovenin de turbine gevonden.

Onderzoek

Door de brand is de windturbine niet stabiel, waardoor de directe omgeving ervan niet veilig is. Daarom is het deel van de Mariadijk dat langs de windturbines loopt tot nader bericht afgesloten voor alle verkeer. De Flakkeese Beveiligingsdienst zorgt voor orde en bewaking tijdens het onderzoek dat plaatsvindt. De tandwielkast op 67 meter hoogte is geheel uitgebrand.  De complete molen inclusief wieken is 103 meter hoog. De wieken stonden even in brand, maar doofden snel uit. Rond 23.30 uur dinsdagavond werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Brandweer heeft daarna geventileerd. Het onderzoek is in volle gang.  Collega's van de monteurs zijn zwaar aangeslagen door het drama. Ze hadden niet kunnen voorzien dat de ''routineklus'' een dodelijke afloop zou hebben. ''Het verlies is niet te beschrijven''.

[Update- 31/10 11:00 uur:] De arbeidsinspectie en de technische recherche van politie zijn bezig met het onderzoek

[Update] 19- en 21-jarige monteurs overleden bij brand windturbine [Update] 19- en 21-jarige monteurs overleden bij brand windturbine [Update] 19- en 21-jarige monteurs overleden bij brand windturbine [Update] 19- en 21-jarige monteurs overleden bij brand windturbine [Update] 19- en 21-jarige monteurs overleden bij brand windturbine

Actueel

Gemeente controleert extra: hondenbezitters houdt je aan de regels!

[video] Smeulend vuur op de trap aan de Kerkstraat te Nieuwe-Tonge

Renovatie- en reparatiewerkzaamheden gestart brug schutsesluis

Hennepkwekerij pand SleepLive Kerkepad Middelharnis

Motorrijder onderuit op N59

[update] Wethouder Koningswoud onverwacht overleden